Obete Covid-19 pochovávajú do masových hrobov (VIDEO)
22 | 04 | 2020 I Marek Molnár

V brazílskom meste Manaus sa obete Covid-19 začali pochovávať do masových hrobov po tom, ako sa ich počet dramaticky zvýšil, informuje portál RT.


Mestský úrad Manaus vo svojom pochmúrnom vyhlásení uviedol, že počet pohrebov na verejných cintorínoch sa za posledných niekoľko dní výrazne zvýšil a bolo nútené začať používať hromadné hroby na zvládnutie situácie. Priemerný počet pohrebov pred tým, ako choroba zasiahla mesto, bol približne 30 za deň, pričom v súčasnosti je ich takmer 100.

„Obec prijala systém pochovávania obetí Covid-19 do hromadných hrobov, čo je metóda, ktorá sa už používa v iných krajinách. Je to nevyhnutné opatrenie na uspokojenie dopytu po pohreboch,“ uvádza sa vo vyhlásení.



Pochmúrne videozáznamy zo scény ukazujú stroje, ktoré vykopávajú veľkú priekopu a následne tam robotníci ukladajú truhly.



Manaus, ktorý má populáciu približne dva milióny, zaznamenal jeden z najvyšších výskytov Covid-19 v celej Brazílii. Utorkové údaje ukazujú, že Covid-19 si vyžiadal 163 životov, avšak niektorí zákonodarcovia vyjadrili obavy, že skutočná miera úmrtnosti môže byť vyššia.

V pondelok boli dokonca na jednom z mestských cintorínov nainštalované chladiarenské kontajnery, aby sa vyrovnali s prílivom tiel odosielaných z nemocníc.

Oficiálny počet úmrtí na Covid-19 v Brazílii je v súčasnosti takmer 2 800 a nakazených je 43 000 ľudí.

Druhá vlna koronavírusu bude pravdepodobne ešte ničivejšia
Aj keď štáty postupujú vpred s plánmi na opätovné otvorenie svojich hospodárstiev, riaditeľ centra pre kontrolu a prevenciu chorôb v utorok varoval, že druhá vlna nového koronavírusu bude omnoho hrošia, pretože sa pravdepodobne zhoduje so začiatkom... Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Mário Martinka