Obchody: Skúšanie odevov je stále zakázané, obuv možno skúšať na ponožku
22 | 04 | 2020 I TASR

V obchodoch s odevmi zatiaľ zákazníci nemôžu využívať kabínky na skúšanie oblečenia.


Skúšanie obuvi v prevádzke nie je v opatrení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR zakázané, vysvetlila hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková. "Platí, že obuv je možné skúšať na ponožku, respektíve pančuchu," spresnila s tým, že aj na predajne obuvi sa vzťahuje povinnosť dodržiavať hygienické nariadenia.

Ako však vyplýva z opatrenia ÚVZ SR, v obchodoch s odevmi zákazníci nemôžu využívať kabínky na skúšanie oblečenia. V stredu sa začala prvá fáza uvoľnenia opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. Pri dodržaní podmienok môžu fungovať obchody a prevádzky služieb s rozlohou do 300 štvorcových metrov (m2), verejné stravovanie s výdajom cez okienko, vonkajšie športoviská pre bezkontaktný šport bez šatní a sociálnych zariadení, dlhodobé ubytovanie bez stravy, vonkajšie trhoviská a predajne automobilov vrátane autobazárov.

Ak bude nájomca meškať s platbami pre koronakrízu, prenajímateľ mu do konca roka nebude môcť vypovedať zmluvu
Ak občania budú pre koronakrízu meškať s platením nájomného za svoje prenajaté byty alebo podnikatelia za prenajaté nebytové priestory, prenajímatelia im nebudú môcť do konca tohto roka jednostranne ukončiť nájom. Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | SITA