Na bosa takáčovcov Ľubomíra K. podal prokurátor obžalobu z objednávky vraždy
20 | 04 | 2020 I TASR

Na údajného bosa bratislavskej skupiny takáčovcov Ľubomíra K. alias Kudlu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu z objednania si úkladnej vraždy podnikateľa Romana Krajčiho v roku 2006.


"Obžaloba bola podaná 7. apríla 2020 a bola doručená do senátu 3T v Banskej Bystrici v zložení Ján Giertli, Ján Hrubala a Jozef Šutka," informovala o tom v pondelok TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Termín pojednávania v kauze ešte nie je vytýčený.

Krajčiho rozstrieľalo vražedné komando sátorovcov na čele s bosom Ľudovítom Sátorom a jeho pravou rukou, odsúdeným viacnásobným vrahom Zsoltom Nagyom alias Čontym. Na podanie obžaloby v piatok (17. 4.) upozornil portál topky.sk.

Ľubomír K. je od konca novembra právoplatným rozhodnutím Najvyššieho súdu (NS) SR stíhaný väzobne. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ho zadržali 2. novembra v rámci akcie Lyžiar. Následne ho zobral do väzby sudca ŠTS, pracovisko v Banskej Bystrici.

Lesk a bieda programového vyhlásenia vlády
Vládny program obsahuje aj body týkajúce sa verejnej štátnej propagandy. Čítať ďalej
19 | 04 | 2020 | Arpád Németh


Podľa polície si mal Kudla v roku 2006 objednať vraždu Krajčiho, ktorého mala v Prievidzi zavraždiť zločinecká skupina sátorovcov. Keď vystupoval z auta na dvore rodinného domu, vrahovia na neho vypálili 15 rán zo samopalu. Deväť zasiahlo telo, ďalších päť z boku do hlavy. Jedna rana bola takzvanou ranou istoty, ktorou vrah zasiahol Krajčiho priamo do čela.

Pred zadržaním Ľubomíra K. NAKA v rámci akcie Apač zadržala 19 členov skupiny takáčovcov. Trinásti obvinení skončili koncom roka vo väzbe pre rôznu násilnú trestnú činnosť. Bol medzi nimi aj obhajca z Bratislavy. Medzi obvinenými bol aj Marián G. a Patrik V., ktorí v minulosti čelili s ďalšími troma obžalovanými na Okresnom súde Bratislava I obžalobe v prípade dvoch mafiánskych vrážd - bosa konkurenčného gangu sýkorovcov Petra Havašiho, prezývaného Havel, a Karola Patasyho staršieho.

Ľubomíra K. a ďalších členov skupiny zadržala polícia už na začiatku roka 2017. Obvinila ich vtedy z viacerých trestných činov. Napokon sa Kudla dostal v roku 2017 po rozhodnutí ŠTS na slobodu na kauciu vo výške 100.000 eur.

Pendleri by mali s testovaním počkať, testovať sa bude i v domovoch sociálnych služieb
Testovať na nový koronavírus sa budú všetci zamestnanci domovov sociálnych služieb (DSS). Pendleri by mali s testovaním zatiaľ počkať. Rozhodnutie otvoriť obchody bude na hlavnom hygienikovi SR, premiér Igor Matovič (OĽaNO) chce, aby rozhodol bez... Čítať ďalej
19 | 04 | 2020 | TASR


Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal bosom skupiny Kudla. Popri skupinách tzv. sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu z bratislavských skupín.

Matovič si s opatrením pre pendlerov strelil do nohy
Povinné testy pendlerov by zarobili súkromným laboratóriám milióny eur. Čítať ďalej
19 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová