Bojové lietadlo omylom vystrelilo raketu, ktorá zabila 5 civilistov vrátane 3 detí (VIDEO)
20 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Na čadskom letisku sa odohrala bizarná a tragická nehoda, keď bojové lietadlo Su-25, ktoré bolo zaparkované na leteckej základni Adji Kossei, nechtiac vystrelilo raketu, ktorá preletela prázdnym nákladným automobilom na palivo a zasiahla dom, pričom zabila 5 civilistov. Informuje portál RT.


Na sociálne siete sa dostalo video z bezpečnostnej kamery, na ktorom môžete vidieť presný okamih, kedy bola raketa vystrelená. Podľa miestnych médií išlo o náhodnú udalosť, keďže bojové lietadlo bolo pripravené na vzlet.



Raketa preletela prázdnym cisternovým vozidlom a vletela do budov, ktoré údajne patria francúzskym ozbrojeným silám nasadeným v Čade v rámci boja proti terorizmu.



Zblúdilá strela zasiahla dom v blízkosti základne Adji Kossei v hlavnom a najväčšom meste Čadu v N'Djamene, pričom zabila najmenej päť civilistov vrátane troch detí.

Prokurátori spustili vyšetrovanie incidentu, zatiaľ čo niektoré správy tvrdia, že zničený dom patril najvyššiemu čadskému armádnemu dôstojníkovi a bol umiestnený vedľa francúzskeho veliteľstva.

Berlínska polícia násilne rozptýlila protest proti vládnym bezpečnostným opatreniam (VIDEO)
Stovky aktivistov, ktorí sa vzpierajú voči vládnym opatreniam na zastavenie šírenia Covid-19, sa zhromaždilo v centre Berlína, pričom tvrdia, že štát smeruje k „autoritárskemu režimu“. Protest sa tiež stretol s násilnou reakciou polície, informuje... Čítať ďalej
19 | 04 | 2020 | Marek Molnár