Berlínska polícia násilne rozptýlila protest proti vládnym bezpečnostným opatreniam (VIDEO)
19 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Stovky aktivistov, ktorí sa vzpierajú voči vládnym opatreniam na zastavenie šírenia Covid-19, sa zhromaždilo v centre Berlína, pričom tvrdia, že štát smeruje k „autoritárskemu režimu“. Protest sa tiež stretol s násilnou reakciou polície, informuje portál RT. 


Približne 300 demonštrantov sa v sobotu stretlo na námestí Rosa-Luxemburg-Platz v hlavnom meste Nemecka. Išlo o neoprávnené zhromaždenie proti vládnym opatreniam, ktoré majú za ciel zastaviť šírenie Covid-19.

Účastníci sa neobťažovali dodržiavať pokyny na dištancovanie sa od seba, pričom iba niekoľko z nich malo na tvári ochranné masky.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=67&v=JcErJT3lKEo&feature=emb_title

Na zhromaždení sa stretli ľudia s veľmi odlišnými politickými názormi, pričom na transparentoch sa objavovali prodemokratické, ale aj veľmi kontroverzné názory. Napríklad jeden protestujúci niesol nápis „očkovanie je terorizmus“.

Zhromaždenie si okamžite vykoledovalo agresívnu reakciu zo strany polície, ktorá sa snažila dostať protestujúcich preč z oblasti. Niekoľko ľudí bolo zadržaných a násilne spacifikovaných.

Začiatkom tohto týždňa ústavný súd krajiny rozhodol, že Nemci majú právo viesť politické protesty, ale len ak budú dodržiavať pravidlá sociálneho odstupu.

Všetok personál utiekol a seniorov nechali napospas smrteľnému koronavírusu
V kanadskom meste Dorval vyšetrujú úrady prípada úmrtia z nedbanlivosti voči seniorom z domova dôchodcov Herron, keď odtiaľ zmizli všetci zamestnanci a klientov tam nechali napospas smrteľnému koronavírusu Covid-19 a bez pomoci, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 04 | 2020 | Marek Molnár