Vláda uprednostnila pretŕčanie sa pred rómskymi osadami pred ochranou dôchodcov
18 | 04 | 2020 I SITA

Vláda Igora Matoviča podľa SNS bezprecedentne zlyháva v boji s pandémiou koronavírusu.


Vláda nie je schopná nájsť testy pre dôchodcov, ale v rómskych osadách testuje o 106. Ignorácia dôchodcov už spôsobila päť úmrtí – všetky idú na vrub zlyhaniu koalície OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí. SNS je za prísnu ochranu najzraniteľnejších – seniorov v DSS.

Vláda Igora Matoviča bezprecedentne zlyháva v boji s pandémiou koronavírusu. Svetlá kamier a mikrofóny pred rómskymi osadami uprednostnila pred ochranou tých najzraniteľnejších, seniorov v domovoch sociálnych služieb.

"Keď vrah ustúpi, svet sa zmení," prorokovala Vanga
Svet sa mení. Aký bude, ak ustúpi neznámy koronavírus a ľudstvo sa vráti do normálu? Už nikdy nebude taký, ako pred tým, ale väčšina ľudí sa aj tak stará iba o seba. Kedy táto hrozná choroba ustúpi? Odpoveď na túto otázku mala aj bulharská... Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Imrich Kovačič


„Slovenská národná strana je zhrozená z postupu vlády Igora Matoviča. Koalícia OĽaNO, Sme Rodina, SaS a Za ľudí uprednostnila mediálne výstupy v rómskych osadách zatiaľ čo zomierajú staré mamy a starí otcovia v domovoch sociálnych služieb po celom Slovensku. To chce vláda čakať, kým sa nakazia všetci? Z celého sveta sú pritom jasné informácie, že najväčšie riziko úmrtí je u seniorov a práve v domovoch sociálnych služieb, nie v rómskych osadách,“ povedalo vedenie SNS.

„Táto vláda absolútne ignoruje životy 25 000 slovenských občanov v domovoch sociálnych služieb. Za mesiac svojho pôsobenia nebola schopná zabezpečiť ochranu týchto najohrozenejších občanov Slovenska, nedokázala pre nich zabezpečiť ani len testovanie. Naopak, pre Rómov v osadách, ktoré teraz aj tak len ohradzujú páskami, nielenže táto vládna koalícia zabezpečila tisícky testov, ale dokonca aktivizovala armádnych lekárov, aby tieto testy vykonávali. Igor Matovič sa dokonca rozhodol kompletne pretestovať jednu z karantenizovaných osád. Na ľudí v DSS však testy „nie sú“. Každé jedno úmrtie v Domovoch sociálnych služieb ide na vrub koalícii OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí a špeciálne Igorovi Matovičovi, ktorý ju riadi,“ uviedlo vedenie SNS.

Vatikán ďakuje Číne za darované zdravotnícke potreby, na Taiwan však akosi zabudol
Čína a Taiwan nedávno darovali Vatikánu ochranné masky a zdravotnícke potreby. Zatiaľ čo Vatikán verejne poďakoval Číne, na taiwanskú štedrosť akosi zabudol, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Slovenská národná strana je za prísnu ochranu, v prvom rade a predovšetkým, najrizikovejších ľudí, seniorov v domovoch sociálnych služieb. Riziko úmrtí je u nich totiž výrazne vyššie ako v rómskych osadách. V tých žije predovšetkým množstvo mladých ľudí, ktorí sú výrazne menej rizikovými. Osady je potrebné karantenizovať a sledovať, nie míňať na ne testy, ktoré majú pomôcť slovenským seniorom a ľuďom, ktorí sa o nich starajú.

Aktuálne boli nákazy koronavírusom zistené už v štyroch domovoch sociálnych služieb na západe, severe aj východe Slovenska. Zomreli v nich piati ľudia a ďalšie desiatky seniorov sú v nemocniciach na JIS a na pľúcnych ventilátoroch. „SNS vyzýva túto vládu, aby sa nechodila kamerovať k rómskym osadám, ktoré strážia naše poriadkové zložky. Ale aby chránila našich seniorov, ktorí rozvoju Slovenska a jeho zdravotného systému prispievali desiatky rokov!,“ zdôraznilo vedenie SNS.

COVID-19 a hodiny posledného súdu: Poznámky k riadeniu globálneho rizika
23. januára 2020 Rada pre vedu a bezpečnosť posunula ručičky Hodín posledného súdu k 100 sekundám do polnoci. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Mário Martinka