Soros vkladá viac ako 130 miliónov dolárov do nadačných fondov na boj proti koronavírusu
18 | 04 | 2020 I Marek Molnár

George Soros zo svojej nadácie Open Society Foundations (OSF) vkladá do fondov viac ako 130 miliónov dolárov na pomoc zraniteľným komunitám po celom svete uprostred pandémie Covid-19, informuje portál The Hill.


Balík zahŕňa finančné prostriedky vo výške 37 miliónov dolárov na podporu pracovníkov a ich rodín po celom New Yorku, americkým epicentrom smrteľného koronavírusu. Soros taktiež prispeje 12 miliónov dolárov na pomoc pre pracovníkov v núdzi v iných mestách a štátoch USA a ďalších 2,5 milióna dolárov na pomoc komunitám v Baltimore, Portoriku a Washingtone.

Takmer 42 miliónov dolárov sa vloží do nadácii na podporu pracovníkov s nízkymi príjmami, ochranu utečencov a poskytnutie prístupu k novým očkovacím látkam a liečbe bez ohľadu na ekonomické alebo občianske postavenie.

Ďalších 9 miliónov dolárov poslúži na financovanie povinnej izolácie na celom svete, 3 milióny dolárov pôjdu miestnym skupinám potierajúcim dezinformácie v Európe a 3,5 milióna dolárov poputuje do južnej Afriky na podporu nevyhnutných pohotovostných služieb.

"Rozsah tejto pandémie odhalil zlomové línie a nespravodlivosť v našom svete," uviedol vo vyhlásení George Soros.

Najnovšia štúdia tvrdí, že Covid-19 nepochádza z Wu-chanu
Je možné, že nový koronavírus prvýkrát prešiel na ľudí niekde v južnej Číne niekoľko mesiacov pred vypuknutím choroby v meste Wu-chan, zistila nová štúdia. Informuje portál RT. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Marek Molnár


„Zmeškali sme príležitosť vytvoriť spravodlivejšie hospodárstvo po finančnej kríze v roku 2008 a poskytnúť sociálnu záchrannú sieť pre pracovníkov, ktorí sú srdcom našej spoločnosti. Dnes musíme zmeniť smer a opýtať sa sami seba: Aký svet sa vynorí z tejto katastrofy a čo môžeme urobiť pre to, aby bol lepší?“ dodal americký finančník.

Podľa Univerzity Johna Hopkinsa je v súčasnosti na svete viac ako 2 milióny potvrdených prípadov Covid-19 a viac ako 150 000 úmrtí.

V zásielke ochranných rúšok bolo nájdených 14 kilogramov kokaínu v hodnote viac ako milión libier
Príslušníci colnej stráže našli v dodávke, ktorá sa v utorok pokúšala vstúpiť z Francúzska do Veľkej Británie cez tunel pod Lamanšským prielivom, približne 14 kg kokaínu, informuje britský portál Evening Standart. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Timotej Dudka