Matovič útočí na médiá a píše o "múdrosráčoch"
18 | 04 | 2020 I Peter Haluza

Premiér obviňuje opozíciu, médiá vlastnené oligarchami a používa vulgarizmy.


Šéf vládneho kabinetu Igor Matovič v sobotu publikoval na sociálnej sieti status, podľa ktorého závidí vládam Fica, Radičovej a Pellegriniho, že mohli v absolútnom kľude bez nejakej koronakrízy dávať 30 dní dokopy svoje programové vyhlásenie vlády. Tieto vlády podľa neho dostali obvyklých 100 dní, ktoré sa dáva každej vláde na rozbeh.


"Nám nebola dopriata ani minúta a navyše opozícia, rôzni múdrosráči a médiá vlastnené oligarchami nasadili voči nám tú najzákernejšiu politiku, akú len v mimoriadne ťažkej dobe nasadiť mohli," napísal Matovič a nezabudol sa posťažovať, že bude dnes do noci finalizovať programové vyhlásenie vlády.



 

Ústava hovorí, že vláda je povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu SR so svojím programom a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Prezidentka Zuzana Čaputová vládu vymenovala 21. marca.

Programové vyhlásenie vlády bude podľa premiéra známe 24-hodín pred zasadnutím parlamentu. „V pondelok je termín, všetko stihneme tak, ako potrebujeme,“ povedal ešte vo štvrtok (16.4.) Matovič.

Viac ako počet strán programového vyhlásenia zaujíma Čaputovú obsah
Prezidentku Zuzanu Čaputovú zaujíma obsah Programového vyhlásenia vlády SR viac ako počet jeho strán. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | TASR