Šokujúci príbeh: Mama s Covid-19 videla svoje dieťa prvýkrát, odkedy sa prebrala z kómy! (VIDEO)
17 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Bola to srdcervúca scéna z nemocnice v New Yorku, keď sa matka infikovaná koronavírusom prebrala z lekársky vyvolanej kómy a prvýkrát videla svojho novonarodeného syna, informuje portál HuffPost.






Začiatkom tohto mesiaca bola Yanira Sorianová prijatá do newyorskej nemocnice. 36-ročná žena, ktorá bola vtedy v 34. týždeň tehotenstva, mala problémy s dýchaním. Sorianová mala pozitívny test na COVID-19, v dôsledku čoho sa lekári rozhodli priviesť ju do lekársky indukovanej kómy a pripojiť ju na pľúcny ventilátor.






Jej syn Walter sa narodil 3. apríla prostredníctvom cisárskeho rezu. Aj keď bola Sorianová tento pondelok odpojená z pľúcneho ventilátora, musela počkať, kým nebude prepustená z nemocnice až do stredy, kedy jej konečne dovolilividieť svoje dieťa.




„Vo väčšine prípadov ste pri pôrode pri vedomí a s dieťaťom sa môžete okamžite vidieť,“ uviedol Dr. Benjamin Schwartz z newyorskej nemocnice Southside. „Ale v tomto prípade, z dôvodu matkinho ochorenia musela byť pripojená na ventilátor a tesne pred pôrodom uvedená do umelej kómy.“






„Keď sa narodilo jej dieťa bola matka v kóme, čiže nepočula jeho plač ani nemala príležitosť vidieť ho hneď po jeho narodení,“ dodal Dr. Schwartz .




Na sociálnej sieti Twitter Sonia Mogheová zo CNN zdieľala zábery lekárskych pracovníkov, ktorí Sorianovej pri prepúšťaní z nemocnice fandili. Dr. Schwartz to nazval „neuveriteľne hrdým okamihom“.


Malý Walter bol testovaný na COVID-19 negatívne, ale lekári budú v nasledujúcich týždňoch naďalej sledovať jeho zdravotný stav.

Desiatky migrantov v nemeckých a francúzskych azylových domoch je infikovaných koronavírusom
U desiatok žiadateľov o azyl v prijímacích strediskách pre migrantov vo Francúzsku a Nemecku boli potvrdené prípady infekcie COVID-19, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Timotej Dudka