Lietadlo núdzovo pristálo na diaľnici v Kanade (VIDEO)
17 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Kanadský pilot vykonal núdzové pristátie na diaľnici v blízkosti Quebecu, pričom sa s lietadlom dokonale zaradil do premávky, čím lietadlo neutrpelo kritické poškodenie. Informuje portál RT.


Videá ako z akčných filmov nakrútili vo štvrtok motoristi na diaľnici 40 pri Quebecu. Ľahké lietadlo Piper PA-28 Cherokee bolo spozorované, keď lietalo nízko nad cestou, pričom hľadalo miesto na pristátie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=_LqfE1sZUik&feature=emb_title

Okrem vozidiel bolo na ceste plno ďalších prekážok vrátane niekoľkých mostíkov a nadjazdov. Pilot preukázal nadpriemerné schopnosti, pričom pristál priamo do premávky bez poškodenia.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=IznsVtc5O1c&feature=emb_title

Zatiaľ čo pristátie na diaľnici nie je najmúdrejším ťahom, veľa motoristov nevyzeralo vystrašene a pokračovalo v jazde, akoby sa nič neobvyklé nestalo.

K incidentu došlo len niekoľko kilometrov južne od medzinárodného letiska Jean-Lesage, kde lietadlo zjavne chcelo pristáť. Miestna polícia neskôr prehlásila, že lietadlo utrpelo kritickú mechanickú poruchu, čo prinútilo pilota vykonať tento skutočne odvážny krok.

Ruskí vyšetrovatelia zverejnili video z hrôzostrašného pristátia lietadla, pri ktorom zahynulo 41 ľudí (VIDEO)
Ruský vyšetrovací výbor dokončil vyšetrovanie týkajúce sa smrteľnej havárie osobného lietadla Superjet-100 na moskovskom letisku Šeremetjevo z mája 2019. Výbor publikoval nové video z incidentu, pričom obvinil z havárie pilota, informuje portál... Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Marek Molnár