Zdravotníci z nemocnice v Michalovciach boli pozitívne testovaní na nový koronavírus
16 | 04 | 2020 I TASR

Traja zdravotníci pracujúci na rádiologickom oddelení (RTG) v nemocnici v Michalovciach boli pozitívne testovaní na nový koronavírus.


Na prípad upozornila televízia JOJ na svojom internetovom portáli, pre TASR to potvrdila Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj nemocnica v Michalovciach, s tým, že u ďalšieho zdravotníka, zdravotnej sestry, vyšli hodnoty "hraničné".

"Michalovská nemocnica preventívne testovala svojich zdravotníckych pracovníkov na koronavírus, pričom u jednej zdravotníčky z RTG oddelenia výsledok testu ukázal hraničné hodnoty," informovala s tým, že zdravotníčka nemala klinické príznaky a neudávala ani pozitívnu cestovateľskú anamnézu.

AKTUALIZOVANÉ: Ochorenie COVID-19 má u nás ďalšie dve obete
Správa bola aktualizovaná dňa 16.04.2020 o 12:40. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vo štvrtok potvrdilo ďalšie dve úmrtia na nový koronavírus. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | TASR/SITA


Ďalšie dva opakované testy u nej ochorenie COVID-19 "jednoznačne vylúčili". Ako tiež Fedáková uviedla, zdravotná sestra z preventívnych dôvodov ostala v domácej karanténe. Tú regionálni hygienici nariadili aj jej najbližším spolupracovníkom.

Nemocnica následne otestovala aj ďalších 43 zamestnancov, s ktorými mala prísť zdravotníčka do kontaktu. "Okrem troch boli všetky testy negatívne, na výsledky 11 ešte čakáme," doplnila Fedáková s tým, že zamestnanci s pozitívnym výsledkom na nový koronavírus sú aktuálne v domácej karanténe, nemajú žiadne príznaky ani zdravotné ťažkosti.

RTG oddelenie naďalej pracuje v štandardnom režime. Zdroj nákazy zatiaľ nie je známy. Michalovská nemocnica dosiaľ na nový koronavírus otestovala 150 svojich zamestnancov.

Máme potvrdených 5 prípadov nakazenia príslušníkov rezortu obrany koronavírusom, tvrdí Naď
Správa bola aktualizovaná dňa 16.04.2020 o 14:32. Do dnešného dňa je potvrdených päť prípadov nakazenia príslušníkov rezortu obrany ochorením COVID-19. Z toho štyria sú profesionálni vojaci a jeden civilný zamestnanec. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | TASR