Vláda odvolala Jozefa Mihála z postu štátneho tajomníka rezortu práce
16 | 04 | 2020 I SITA

Na pozíciu štátneho tajomníka ministerstva práce a sociálnych vecí nastúpil 22. marca tohto roka.


Vláda vo štvrtok odvolala Jozefa Mihála (SaS) z postu štátneho tajomníka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Z funkcie odchádza na vlastnú žiadosť.

"Ponuku stať sa štátnym tajomníkom som prijal s pokorou a víziou, že v tejto pozícii dokážem pre ľudí na Slovensku urobiť veľa, moje očakávania sa však v reálnej praxi nenaplnili," povedal ešte v utorok Mihál. S osobou ministra práce Milana Krajniaka jeho odchod z postu štátneho tajomníka podľa neho nesúvisí.

"Chápem, že máme odlišnú politickú orientáciu a v mnohom iný pohľad na svet, a tak je to v poriadku. Ľuďom budem každopádne pomáhať naďalej, na to nepotrebujem funkciu," dodal. Mihál bol ministrom práce a sociálnych vecí v rokoch 2010 až 2012, na pozíciu štátneho tajomníka nastúpil 22. marca tohto roka.

Matovič chce znižovať kvórum na referendum, koaliční partneri nesúhlasia
Koaliční partneri v novej vláde pod vedením Igora Matoviča sa stále nestihli dohodnúť na programovom vyhlásení vlády. Parlament ho tak bude schvaľovať v poslednom možnom termíne. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok


"Jozefa Mihála považujem za odborníka a som rád, že som ho oslovil," uviedol v utorok minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina). Ako ďalej dodal, prvé intenzívne týždne ich spolupráce vyhodnocoval tak, že môže byť prospešná a vzájomne obohacujúca.

"Zrejme sú vždy niektoré detaily, v ktorých musí mať minister posledné slovo. Situácie, v ktorých sme niekedy mali na nastavenia opatrení odlišný názor, som však určite nepovažoval za zásadné," dodal Krajniak k odchodu Mihála z rezortu práce a sociálnych vecí.

Jozef Mihál je druhým štátnym tajomníkom, ktorý končí vo funkcii počas vládnutia Igora Matoviča (OĽaNO). Začiatkom apríla vláda odvolala z funkcie štátneho tajomníka rezortu dopravy a výstavby Jána Marosza (OĽaNO). Bývalý poslanec NR SR a tieňový minister dopravy za OĽaNO pokračuje na Úrade vlády SR. Ministrom dopravy a výstavby SR je Andrej Doležal za hnutie Sme rodina.

WHO varuje Európu, že sa stále nachádza v oku búrky
Zatiaľ čo niektoré štáty EÚ rušia prísne opatrenia týkajúce sa zastavenia šírenia Covid-19, Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že Európa je stále v oku búrky, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Marek Molnár