Sýrski militanti sa priznali, že ich Američania vycvičili na sabotáže a terorizmus
16 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Militantná skupina, podporovaná USA, zachytila ​​konvoj „defektorov“, ktorí sa snažili zložiť zbrane a vzdať sa Damašku. Pozostalí prezradili sýrskej armáde, že americkí inštruktori ich vyškolili na sabotáž a terorizmus, informuje portál RT.


Dvadsaťsedem bojovníkov, ktorí sa vzdali sýrskej armáde, uviedlo, že boli vycvičení a vybavení zbraňami v americkom zariadení, vyhlásil v stredu na brífingu admirál Oleg Zhuravlev, vedúci Centra ruského ministerstva obrany pre zmierenie v Sýrii.

"Americkí inštruktori ich vyškolili na vykonávanie sabotáže na ropnej a dopravnej infraštruktúre, ako aj na teroristické činy na území, ktoré je kontrolované sýrskou vládou," prehlásil ruský admirál.

Rusko vykonalo test protidružicovej rakety, USA to kritizujú
Rusko v stredu vykonalo test protidružicovej rakety, uviedla americká armáda. Podľa nej ide o jednu z hrozieb, ktorým Spojené štáty čelia vo vesmíre. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | TASR


Bojovníci uviedli, že sa rozhodli tento týždeň vzdať, aby sa vrátili k pokojnému životu, ale keď cestovali cez južný pohraničný priestor v blízkosti Al-Tanf, kde americká armáda udržiava jednotky, boli napadnutí ďalšou militantnou skupinou podporovanou USA - Jaysh Maghawir al-Thawra.

Skupina roky pracovala pod americkými silami, niekedy bránila sýrskej armáde a spojeneckým milíciám v postupovaní na islamské pozície, a to aj napriek tomu, že prisahali bojovať proti terorizmu.



Útok prežilo len dvadsaťsedem bojovníkov, pričom pri úteku stratili tri vozidlá a niekoľko mužov, vyhlásil Zhuravlev a dodal, že sú teraz pod ochranou sýrskej armády v Palmýre. Odovzdali desiatky zbraní, vrátane ťažkých guľometov a granátometov vyrobených na Západe.

Na Twitteri sa objavil videozáznam, na ktorom môžete vidieť konvoj pozostávajúci z ôsmich vozidiel, ako prichádzajú na miesto sýrskej armády neďaleko mesta Palmýra. Zatiaľ čo bližšie podrobnosti o dohode o odovzdaní neboli zverejnené, miestne médiá považujú tento krok za „veľkú ranu pre Spojené štáty“.

Ruskí vyšetrovatelia zverejnili video z hrôzostrašného pristátia lietadla, pri ktorom zahynulo 41 ľudí (VIDEO)
Ruský vyšetrovací výbor dokončil vyšetrovanie týkajúce sa smrteľnej havárie osobného lietadla Superjet-100 na moskovskom letisku Šeremetjevo z mája 2019. Výbor publikoval nové video z incidentu, pričom obvinil z havárie pilota, informuje portál... Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Marek Molnár