Súd pokračuje v pojednávaní kauzy vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej čítaním svedeckých výpovedí
16 | 04 | 2020 I TASR

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pokračuje v hlavnom pojednávaní vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej čítaním svedeckých výpovedí.


V Pezinku je z obžalovaných prítomný iba údajný objednávateľ Marian K. Tomáš Sz. a Alena Zs. požiadali o konanie v neprítomnosti.

Vo štvrtok dopoludnia čítal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zápisnicu o výsluchu svedka Martina Rudohradského, ktorý je technickým expertom v oblasti automobilov. Ako taký stotožňoval z kamerových záznamov značku a model auta, ktoré bolo použité počas vraždy novinára a jeho snúbenice.

Proces s Marianom K. pokračuje po tom, ako minulý týždeň padol v kauze druhý rozsudok. Po Zoltánovi Andruskóovi, ktorého ŠTS odsúdil právoplatne na 15-ročný trest odňatia slobody, bol neprávoplatne odsúdený aj Miroslav M.

NAKA v rámci akcie Dobytkár zadržala vo štvrtok ráno sedem osôb
NAKA pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | TASR


Ten sa priznal, že zastrelil Jána Kuciaka, Martinu Kušnírovú a koncom roka 2016 aj podnikateľa Petra Molnára. Za tieto vraždy ho senát ŠTS odsúdil na 23-ročný trest odňatia slobody, voči ktorému sa odvolal prokurátor ÚŠP Juraj Novocký.

Pred súdom stojí ako obžalovaný aj bratranec Miroslava M. Tomáš Sz. Ten mal podľa obžalobnej verzie ako bývalý policajt Miroslava M. osloviť na vraždu novinára a na miesto činu ho aj odviesť. Z objednávky vraždy sú naďalej obžalovaní Alena Zs. a Marian K. Ten si mal vraždu novinára objednať z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Zákazku za 16 miliónov získala firma blízka šéfovi cestárov.
Niekoľkomiliónovú zákazku na kreslenie značiek vyhrala firma, ku ktorej má blízko šéf Slovenskej správy ciest (SSC) Roman Žembera. Šéf cestárov je zároveň nominant Smeru a bývalý spolužiak expremiéra Roberta Fica. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok