Ruskí vyšetrovatelia zverejnili video z hrôzostrašného pristátia lietadla, pri ktorom zahynulo 41 ľudí (VIDEO)
16 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Ruský vyšetrovací výbor dokončil vyšetrovanie týkajúce sa smrteľnej havárie osobného lietadla Superjet-100 na moskovskom letisku Šeremetjevo z mája 2019. Výbor publikoval nové video z incidentu, pričom obvinil z havárie pilota, informuje portál RT.


Kapitán lietadla Suchoj Superjet 100 Denis Evdokimov bude čeliť obvineniam z nesprávnej manipulácie s lietadlom pri incidente, ktorý sa uskutočnil 5. mája 2019, a vyžiadal si život 41 ľudí.

V ten deň sa lietadlo muselo vrátiť na letisko z dôvodu porúch komunikačného systému a autopilota. Keď pristálo na dráhu, lietadlo náhle nadskočilo a ocitlo sa v plameňoch, ktoré sa v priebehu niekoľkých sekúnd zmenili na hrôzostrašný požiar.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=182&v=1-6APD-pXe0&feature=emb_title

Video uverejnené vyšetrovacím výborom ukazuje desivé momenty, ako sa lietadlo kĺže po dráhe, zatiaľ čo je jeho zadná polovica v plameňoch. Na videu tiež môžete vidieť, ako sú evakuovaní cestujúci a následne utekajú preč. Posledná časť videa ukazuje spálené zvyšky lietadla.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=ZTPHxAYAVAg&feature=emb_title

Podľa vyšetrovateľov to boli Evdokimove nesprávne kroky, ktoré spôsobili, že lietadlo dopadlo na zem s takou silou, pri ktorej si zlomilo trup a zapálili sa motory a palivové nádrže. Výbor tiež uviedol, že lietadlo bolo funkčné a kapitán mohol bezpečne pristáť v režime ručného ovládania.

Neverte aplikáciam od spoločností Apple a Google, ktoré majú "pomôcť" pri zastavení šírenia Covid-19
Nemecký vývojár aplikácií varoval, že pandémia Covid-19 poskytuje americkým technologickým gigantom dokonalé krytie na kradnutie osobných údajov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Marek Molnár