NAKA v rámci akcie Dobytkár zadržala vo štvrtok ráno sedem osôb
16 | 04 | 2020 I TASR

NAKA pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry.


Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok ráno zadržala v rámci akcie Dobytkár sedem osôb, podozrivých zo spáchania korupčnej trestnej činnosti. NAKA tak pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

"Po vykonaní prvotných procesných úkonov budú poskytnuté bližšie informácie," uviedla polícia. NAKA v rámci akcie Dobytkár začiatkom marca i začiatkom apríla zadržala viacero osôb, rovnako aj hotovosť vo výške 100.000 eur či obrazy v hodnote 800.000 eur.

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica zobral začiatkom apríla do väzby dve osoby, Ľubomíra P. a Mareka K., zadržané v rámci policajnej akcie. Obvinené sú z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku a z prečinu nepriamej korupcie.

Zákazku za 16 miliónov získala firma blízka šéfovi cestárov.
Niekoľkomiliónovú zákazku na kreslenie značiek vyhrala firma, ku ktorej má blízko šéf Slovenskej správy ciest (SSC) Roman Žembera. Šéf cestárov je zároveň nominant Smeru a bývalý spolužiak expremiéra Roberta Fica. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok


Podľa medializovaných informácií má ísť v prípade Ľubomíra P. o bývalého vysokopostaveného člena Pôdohospodárskej platobnej agentúry, Marek K. je zase bývalý riaditeľ rezortnej sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na Ministerstve pôdohospodárstva SR.

Senát Najvyššieho súdu ešte v marci potvrdil väzobné stíhanie obvinených právnikov Milana K. a Ľubomíra K. a veterinára Ľubomíra K., ktorí sú v rámci tohto prípadu obvinení z prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

Nemecko uvoľní niektoré opatrenia v boji proti koronavírusu
Už budúci týždeň by sa v Nemecku mali otvoriť obchody a prevádzky do 800 štvorcových metrov vrátane kaderníctiev, zoologických záhrad a verejných knižníc. Školy by sa v krajine mali otvárať postupne od 4. mája. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | TASR