Pentagon "skúmal" teóriu, že Covid-19 pochádza z čínskeho laboratória
15 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Americká armáda „pozorne študovala“ teóriu, že koronavírus pochádza z laboratória vo Wu-chane, prezradil novinárom predseda spoločného štábu náčelníkov a dodal, že doterajšie dôkazy sú „nepresvedčivé“. Informuje portál RT.


"Nemalo by vás prekvapovať, že sme sa o túto teóriu veľmi zaujímali. Dostávali sme ohľadom tejto témy veľa správ, tak sme ju začali pozorne študovať," uviedol v utorok na tlačovej konferencii generál Mark Milley.

"V tomto bode sú dôkazy nepresvedčivé, pričom sa zdá, že Covid-19 má naturálnu povahu, ale nevieme to potvrdiť so stopercentnou istotou," dodal americký generál.



Zatiaľ čo Milley nespomenul žiadne východiskové správy špekulujúce o pôvode vírusu, Washington Post skôr v ten istý deň uverejnil článok, ktorý naznačoval, že Wu-chanský inštitút virológie (WIV) uskutočnil v roku 2018 „riskantné“ experimenty s netopiermi.

Výskum ukázal, že „rôzne koronavírusy podobné SARS môžu interagovať s ACE2, ľudským receptorom identifikovaným pre koronavírus SARS. Toto zistenie naznačuje, že rôzne koronavírusy sa môžu prenášať z netopierov na ľudí". Pričom oficiálny zdroj vírusu zostáva aj naďalej neznámy.

Neverte aplikáciam od spoločností Apple a Google, ktoré majú "pomôcť" pri zastavení šírenia Covid-19
Nemecký vývojár aplikácií varoval, že pandémia Covid-19 poskytuje americkým technologickým gigantom dokonalé krytie na kradnutie osobných údajov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Marek Molnár