AKTUÁLNE: Na Slovensku pribudli štyri úmrtia na koronavírus
15 | 04 | 2020 I TASR, SITA

Celkovo je evidovaných šesť obetí ochorenia COVID-19.


Na Slovensku pribudli ďalšie štyri úmrtia na nový koronavírus. Celkovo je evidovaných šesť obetí ochorenia COVID-19. Na stredajšej tlačovej konferencii to oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Okrem už známych dvoch prípadov ochoreniu podľahol aj 89-ročný pacient z Trnavy. Ďalšie prípady úmrtia sú z Domova sociálnych služieb v Pezinku. Dvaja pacienti zomreli na obojstranný zápal pľúc v Univerzitnej nemocnici Bratislava. "Jeden prípad je staršieho dáta, pacient zomrel 5. apríla v Domove sociálnych služieb v Pezinku," dodal Krajčí.

Ako ďalej informoval, v DSS v Pezinku boli už otestovaní všetci klienti aj personál okrem jednej osoby, ktorá je na PN. "Z celkového počtu 62 zamestnancov bolo pozitívne testovaných doteraz deväť," uviedol s tým, že ešte nie sú známe všetky výsledky. Personál s pozitívnym výsledkom má nariadenú domácu izoláciu. Z celkového počtu 93 klientov bolo 55 pozitívnych, 32 negatívnych a na šesť vzoriek sa ešte čaká. Hospitalizovaných bolo 17 klientov. Minister apeloval na pracovníkov takýchto zariadení, aby v prípade podozrenia na ochorenie COVID-19 nenastupovali do služby, nahlásili svoje podozrenie a nechali sa otestovať.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba doplnil, že BSK dá na vlastné náklady pretestovať klientov v zariadeniach sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. Pôjde o jednorazové testovanie.

Minister financií: Z trhu má ubudnúť 88-tisíc pracovných miest
Negatívny vývoj hospodárstva sa podpíše aj na trhu práce. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR