Nová vláda prišla o ďalšieho štátneho tajomníka. Na ministerstve práce končí Jozef Mihál
14 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

Jozef Mihál v minulosti dlhodobo pôsobil ako expert SaS na dane a odvody. V novej vláde dostal post štátneho tajomníka na ministerstve práce a sociálnych vecí pod vedením Milana Krajniaka. Po mesiaci v úrade končí.  


O Mihálovom odchode z ministerstva práce a sociálnych vecí informuje Denník N. Ide tak o druhého štátneho tajomníka, ktorý v krátkom čase končí na niektorom z ministerských rezortov, ktorý je pod vedením hnutia Sme rodina.


Denník N k Mihálovmu odchodu dodáva, že sa pre tento krok rozhodol z vlastnej vôle. Nesúhlasí totiž s tým, ako rezort pod vedením Krajniaka funguje. Sám Mihál však svoje pôsobenie na ministerstve komentovať odmietol.


Nová vláda „upratuje“: Matovičov nominant končí pre nezhody s kollárovcami
Nominant OĽaNO Ján Marosz, ktorý po voľbách pôsobil ako štátny tajomník na rezorte dopravy, sa na svojom poste dlho neudržal. Nový minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina) si vybral svojho človeka. Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok

Mihál napriek tomu z politického života neodíde úplne. Po novom by mal pôsobiť po boku Richarda Sulíka (SaS) ako člen jeho poradenského tímu, upresňuje Denník N. Nový minister hospodárstva Sulík nazval svoj poradenský tím Ekonomická krízová rada, pričom ho chce predstaviť už v stredu.


Prvým štátnym tajomníkom, ktorý od vzniku novej vlády skončil vo svojej funkcii, bol Ján Marosz (OĽaNO). Marosz pôsobil na rezorte dopravy, ktorý má pod taktovkou minister Andrej Doležal (Sme rodina), len osem dní.


Marosz, ktorý by mal po novom pôsobiť na Úrade vlády ako poradca premiéra Igora Matoviča, zo svojho postu údajne odišiel kvôli nepriateľskému prostrediu na ministerstve. Po odchode oboch štátnych tajomníkov aktuálne nastala situácia, v ktorej je personálne zloženie všetkých ministerstiev jednofarebné.


Matovič: Plán postupného otvárania prevádzok oznámime až v pondelok
Na Slovensku sa začne vykonávať časť nevyhnutných plánovaných operácií. Čítať ďalej
14 | 04 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR


Aktualizácia 14.2. o 18:40 hod.:

"Ponuku stať sa štátnym tajomníkom som prijal s pokorou a víziou, že v tejto pozícii dokážem pre ľudí na Slovensku urobiť veľa, moje očakávania sa však v reálnej praxi nenaplnili," povedal Jozef Mihál. S osobou ministra práce Milana Krajniaka jeho odchod z postu štátneho tajomníka podľa neho nesúvisí.

"Chápem, že máme odlišnú politickú orientáciu a v mnohom iný pohľad na svet, a tak je to v poriadku. Ľuďom budem každopádne pomáhať naďalej, na to nepotrebujem funkciu," zdôraznil. Ako dodal, vláda by ho mala z pozície štátneho tajomníka odvolať zrejme ešte tonto týždeň.