Turisti v Indii si za porušenie opatrení vyslúžili mimoriadne neobvyklý trest!
13 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Neobvyklého trestu sa v Indii dočkala skupina zahraničných turistov, ktorí nerešpektovali protikoronavírusové opatrenia. Desať cudzincov, ktorých polícia pristihla na prechádzke napriek zákazu vychádzania, muselo podľa serveru Dailymail päťstokrát napísať, že svoj čin ľutujú.


Incident sa odohral v kultovom meste Rišikéši na severe Indie, ktoré Európania poznajú vďaka tomu, že v miestnom ášrame sa zdržiavali členovia skupiny Beatles.

Policajná hovorkyňa neobvyklý trest označila za potrebnú lekciu. V snahe zabrániť šíreniu koronavírusu indické úrady obmedzili vychádzanie ľudí len pre nevyhnutné prípady, ako je nákup potravín či liekov.

Rúška od Diora či Prady? Výrobcovia luxusnej módy majú nový biznis
Spoločnosti vo svete módy vrátane tej luxusnej sa v čase epidémie vrhli na šitie rúšok. Menovite značky ako Louis Vuitton, Chanel, Dior či Prada. Prechod na zdravotnícke pomôcky pre nich môže predstavovať skvelú propagáciu, ale zároveň čelia... Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


V Rišikéši toto obmedzenie zastihlo 700 zahraničných návštevníkov. Miestne hotely dostali príkaz, aby cudzincom umožnili opustiť objekt len ​​v sprievode indických sprievodcov. Pri porušení tohto nariadenia hotelieri riskujú právny postih.

V skupine, ktorá zákaz ignorovala, boli turisti z Izraela, Mexika, Austrálie a Rakúska. Veta, ktorú museli na policajnej stanici opísať, znela "Nedodržal som zákaz vychádzania a veľmi to ľutujem".

Nie je to jediná metóda, ktorú indickí policajti teraz používajú. Mnohí nosia čiapky pripomínajúce typický tvar koronavírusu, ďalší sa zase objavili na videách, v ktorých bijú vodičov motoriek a nútia ich odísť domov. Niektorí previnilci tiež za trest museli skákať jeden cez druhého a robiť drepy.

Japonský premiér vysedáva na gauči, videom z domácej izolácie pobúril krajanov
Mnohí Japonci si nemôžu dovoliť zostať doma, keďže firmy, v ktorých sú zamestnaní, im prácu z domu neumožňujú. Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | TASR