Spojené arabské emiráty predstavili online sobášnu službu pre páry, ktoré sa chcú vziať aj v čase pandémie
13 | 04 | 2020 I SITA

Certifikáty pošlú novomanželom do mobilných telefónov.


Spojené arabské emiráty predstavili online sobášnu službu pre ľudí, ktorí chcú uzavrieť manželstvo napriek prísnym bezpečnostným opatreniam proti šíreniu nového koronavírusu. V nedeľu o tom informoval denník The National sídliaci v Abú Zabí, uvádza spravodajský portál DW.

Ministerstvo spravodlivosti stránku spustilo, aby umožnilo zasnúbeným párom podať dokumenty potrebné k sobášu a tiež, aby si mohli vybrať spomedzi schválených klerikov oprávnených vykonávať sobáše. Páry si následne stanovia termín virtuálneho svadobného obradu, ktorý sa uskutoční prostredníctvom videokonferencie. V rámci nej musia poskytnúť svoje digitálne podpisy, na základe ktorých im vydajú sobášny list. Certifikáty potom digitálne overia a pošlú novomanželom do mobilných telefónov.

Spojené arabské emiráty zatiaľ potvrdili vyše 3 700 prípadov nákazy novým koronavírusom. Ochoreniu COVID-19 podľahlo 20 ľudí.

Koronavírus a sex: Čo by ste mali vedieť
Môžem sa infikovať koronavírusom pri pohlavnom styku? Možno ste o tom premýšľali, ale na konverzáciu ste boli príliš rozpačití. BBC však o tejto téme zverejnili informácie, ktoré by vám mohli pomôcť. Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | Timotej Dudka