Ronaldo a spol. sa vzdali polovice bonusov, amatérsky futbal v Portugalsku podporia takmer 5 miliónmi eur
13 | 04 | 2020 I SITA

Národný futbalový tím Portugalska na čele s hviezdnym Cristianom Ronaldom sa rozhodol pomôcť amatérskemu futbalu v rodnej krajine.


Ten sa totiž podobne ako mnohé profesionálne kluby dostáva v čase "koronakrízy" do výraznej finančnej tiesne. Portugalská futbalová federácia (FPF) oznámila, že členovia A-tímu sa vzdali polovice bonusov za postup na majstrovstvá Európy 2020, pričom ide o sumu 4,7 milióna eur.

Už minulý týždeň boli pre koronavírus predčasne ukončené sezóny v amatérskych futbalových ligách v Portugalsku. Tých profesionálnych sa to zatiaľ netýka a prezident FPF Pedro Proenca sa vyjadril, že rozohrané sezóny by sa mali dohrať.

Messi vyjadril vďaku zdravotníkom. Sú dlho bez svojich rodín, aby tie naše boli v bezpečí, napísal Argentínčan
V čase pandémie koronavírusu si ľudia po celom svete čoraz viac cenia prácu lekárov a zdravotníckeho personálu. Sú to totiž práve oni, kto sú denne v bezprostrednom ohrození nákazy COVID-19. Vďaku im prostredníctvom sociálnej sieti vyjadril aj... Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | SITA


"Je to nevyhnuté. Tímy by sa mohli pripraviť na budúcu sezónu s vedomím, kto je majster, ktoré tímy sa kvalifikovali do európskych súťaži a kto zostúpil," uviedol Proenca, cituje ho agentúra AFP.

V polovici marca sa rozhodlo aj o preložení ME na rok 2021. Portugalčania boli vyžrebovaní do F-skupiny, kde budú ich súpermi reprezentanti Francúzska, Nemecka a úspešný tím z baráže.

Tím okolo päťnásobného držiteľa Zlatej lopty Cristiana Ronalda mal v roku 2020 obhajovať titul majstrov Európy, pred štyrmi rokmi totiž zdolal vo finále domáce Francúzsko po góle Edera 1:0 po predĺžení.

Hráči Premier League sú pripravení na krátenie platov, ich zástupca čelí kritike za pasivitu
Hráči anglickej futbalovej Premier League sú pripravení na krátenie platov počas pauzy spôsobenej pandémiou koronavírusu. Informoval o tom šéf Asociácie futbalových profesionálov (PFA) Gorden Taylor. "Uvedomujú si svoju spoločenskú zodpovednosť a... Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA