Počas domácej karantény pribúdajú úrazy detí
13 | 04 | 2020 I SITA

Mimoriadne opatrenia, ktoré priniesli so sebou aj zatvorené školy a obmedzenia pohybu, si vyžiadali aj častejšie úrazy detí, najmä v domácom prostredí, ale pribudli aj pády zo stromu.


Urgentný príjem Národného ústavu detských chorôb v Bratislave síce posledné dni zaznamenal menej pacientov, ale pribudli chirurgickí detskí pacienti. Len za posledné dva týždne ošetrili detskí chirurgovia 313 detí po úrazoch a až 53 z nich museli hospitalizovať.

„Najčastejšie ošetrili detskí lekári úrazy hlavy po pádoch, úrazy vzniknuté na trampolíne, pády z bicykla, postele, prebaľovacieho pultu, pád na kolieskových korčuliach, popáleniny, ale aj neúmyselnú strelnú rana zo vzduchovky do brucha. Nezriedka boli ošetrené aj náhodné otravy čistiacimi, pracími prostriedkami či liekmi,“ konštatoval primár Oddelenia urgentného príjmu Marcel Brenner, ktorý zároveň dodal, že si všetci uvedomujú náročnosť vynúteného zotrvávania rodín s deťmi v domácom prostredí, ale ani toto nemusí byť vždy bez rizík.

Národný ústav detských chorôb podľa svojho stanoviska rozumie náročnej situácii rodičov, ktorí sú s deťmi doma, rovnako však chce upozorniť, že aj v domácom prostredí je mnoho nástrah.

AKTUALIZOVANÉ: Na Slovensku pribudlo 27 prípadov nákazy novým koronavírusom
Správa bola aktualizovaná dňa 13.4.2020 o 14:08. Počas nedele (12. 4.) pribudlo na Slovensku 27 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 1324 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa doteraz na Slovensku vyliečilo 107... Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | TASR