Uprednostňovanie finančného úspechu vás počas izolácie neuspokojí
12 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Zatiaľ čo veľa ľudí stále meria úspech z hľadiska peňazí, nová štúdia uvádza, že uprednostňovanie financií pred rodinou a priateľmi môže byť v čase krízy, ako je napríklad pandémia Covid-19, devastujúce. Informuje portál RT.


Pandémia Covid-19 tvrdo zasiahla ľudí z finančného hľadiska a objasnila nerovnosť v príjmoch, najmä v USA. Sedíme v malých apartmánoch a sledujeme celebrity, ktoré spievajú piesne od Johna Lennona a snažia sa nás presvedčiť, že „sme v tom všetci spolu“.

Čítame o milionároch, ktorí sa izolujú vo svojich súkromných jachtách. . A potom nás vyhodia z práce. Cítime sa nespokojní a pýtame sa, či by sme nemali venovať viac času a úsilia našej kariére.

"Doslova uzavretí": Obyvatelia Indie, ktorí sú v karanténe, dostali na svoje domovy zámky
Miestne orgány v dvoch mestách v indickom štáte Madhjapradéš vynaložili veľké úsilie, aby zastavili šírenie koronavírusu, pričom doslova uzamkli ľudí v karanténe vo svojich domovoch a zároveň zabezpečili dodanie jedla a základných potrieb.... Čítať ďalej
10 | 04 | 2020 | Marek Molnár


"Avšak zameranie na peniaze je spojené s tým, že si prestávame udržiavať vzťahy a máme menšiu potrebu spoliehať na ostatných ľudí," hovorí nová štúdia publikovaná v žurnáli Personality and Social Psychology Bulletin, s názvom, "Money Can't Buy Me Love or Friendship" (za peniaze si nekúpim šťastie alebo priateľstvo).

"Depresia a úzkosť sú spojené s izoláciou, pričom to môžeme vidieť aj teraz, keď máme ťažkosti s nadviazaním kontaktu s priateľmi počas pandémie Covid-19," uviedla Deborah Wardová, členka psychologického oddelenia na Buffalskej univerzite a zároveň hlavná autorka štúdie.

„Tieto sociálne prepojenia sú dôležité. Potrebujeme ich aby sme sa cítili bezpečne, duševne zdraví a šťastní,“ dodala Wardová.

Pandémia Covid-19 môže spôsobiť globálny nedostatok potravín, varuje OSN
Vďaka bezpečnostným opatreniam nedostanete Covid-19, avšak nevýhodou je, že tieto kroky vás môžu pripraviť o čerstvé jedlo vrátane ovocia a zeleniny. Informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | Marek Molnár


"Ale dosiahnutie úspechu vo finančnej oblasti je na úkor trávenia času s rodinou a priateľmi," ďalej poznamenala hlavná autorka štúdie.

Vedci študovali denné rutiny viac ako 2 400 účastníkov, pričom za dva týždne zistili, že tí, ktorí sa zameriavali na financie, za to zaplatili drahocenným šťastím.