Indický vynálezca dúfa, že vozidlo pripomínajúce koronavírus bude upozorňovať obyvateľov na následky infekcie (VIDEO)
12 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Uvedomenie si dôležitosti pobytu doma, aby sa zabránilo šíreniu koronavírusu, inšpirovalo jedného indického vynálezcu k vytvoreniu nového automobilu, ktorý pripomína mikroskopický vzhľad vírusu.


Portál Euronews informuje o sférickom vozidle, ktorý vyzerá ako vírus, konkrétnejšie, má pripomínať vírus COVID-19. Indický vynálezca Sudhakar Yadav plánuje pravidelne jazdiť po indickom meste Hyderabad, čím chce varovať ľudí pred nebezpečenstvami, ktoré im hrozia, ak nebudú dodržiavať dostatočné sociálne odstupy a opatrenia proti nákaze.



Toto vozidlo v tvare vírusu je najnovším prírastkom do vynálezcovej zbierky „nezvyčajných“ automobilov v jeho domácom múzeu v Hyderabade.

Tento desivý dopravný prostriedok, ktorý je poháňaný motorom zo skútra s objemom 100 cm kubických, jazdí na šiestich kolesách, ktoré zakrýva plastová karoséria a disponuje priestorom pre jedného. Vozidlo je určené na šírenie povedomia o vysoko infekčnom víruse, ktorý postihol viac ako milión ľudí na celom svete.

Počet úmrtí na Covid-19 celosvetovo presiahol hranicu 100 000, podľa údajov zostavených tlačovou agentúrou AFP, zatiaľ čo počet potvrdených prípadov stúpa smerom k hranici dvoch miliónov.

Ako Európa neprešla testom z koronavírusu
Šírenie nákazy je príbehom samoľúbosti, prehnanej dôvery a nedostatku prípravy. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | Mário Martinka