Požiar lesného porastu pri Čremošnom likviduje takmer 90 hasičov
11 | 04 | 2020 I TASR

Oheň zasiahol plochu s rozlohou 700 krát 900 metrov.


Hasiči pokračujú v likvidácii požiaru lesného porastu, ktorý vypukol v sobotu popoludní v ťažko dostupnom teréne v Čremošnom (okres Turčianske Teplice). Oheň zasiahol plochu s rozlohou 700 krát 900 metrov, informovala o tom TASR Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). "Zasahujúci hasiči budujú jazierkový systém na dopravu vody na požiarisko," uviedla Križanová.

Na mieste udalosti sa podľa nej momentálne nachádza takmer 90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zo Zvolena, Banskej Bystrice, Turčianskych Teplíc, Martina, Pliešoviec, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí - skupina STRED, vrtuľník Ministerstva obrany SR, ako i členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Mošovce, Trenčianske Teplice, Dubové, Ďanová a Čremošné.

Česi chcú dovolenkové koridory na Slovensko a do Chorvátska
„Pre nás je dôležité, aby štát - alebo oba štáty - určili čo najnižšie kritériá, ktoré budú znamenať, že klient môže do tejto krajiny pricestovať a vrátiť sa bez karantény," vysvetil hovorca Asociácie cestovných kancelárií Jan... Čítať ďalej
11 | 04 | 2020 | Peter Haluza