Nový minister dopravy urobil svoj prvý prešľap. Kvôli podozreniam odvolal investičného šéfa diaľničnej spoločnosti
09 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

Minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina) urobil už na začiatku svojej novej kariéry chybný krok. Za investičného šéfa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) vybral človeka bez odborných skúseností a s podozrivou minulosťou.


O Doležalovom prešľape informuje DenníkE. Nový minister dopravy si na post investičného šéfa NDS, ktorý rozhoduje o stovkách miliónov eur, vybral Stanislava Backu. Svojho nominanta mal vzápätí po otázkach DenníkaE Doležal odvolať.


DenníkE informuje, že Backo nielenže nie je odborníkom z branže, ale v minulosti mal sedieť v komisii, ktorá pridelila 27-miliónovú zákazu firme SBS Bonul. Tá patrí rodine Bödörovcov, ktorá bola na Slovensku považovaná za vplyvnú najmä počas druhej a tretej vlády Roberta Fica.


Nominant Ministerstva dopravy, ktorý sa na svojej stoličke dlho neohrial, predtým pôsobil v radoch polície či ako manažér v Slovenskej pošte.


Doležal tak Backu odvolal po jednom dni vo funkcii v reakcii na otázky, ktoré ministerstvu na nového investičného šéfa NDS smeroval DenníkE.


Urobil tak okamžite potom, ako sa dozvedel, že pán Backa bol v minulosti členom komisie, ktorá rozhodla o podozrivej zákazke Slovenskej pošty pre spoločnosť Bonul. Hoci táto skutočnosť je v rovine podozrení, minister vníma rozhodnutie ako prejav politickej kultúry,“ reagoval Doležalov hovorca.


Sulík sa pohádal s Matovičom. „Toto je šialené a musí to skončiť “, tvrdí líder SaS o uzatvorení Slovenska
Premiér Igor Matovič presadil pred Veľkonočnými sviatkami tvrdé reštriktívne opatrenia aj napriek tomu, že Richard Sulík tieto obmedzenia kritizoval. Čítať ďalej
08 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok