Sulík sa pohádal s Matovičom. „Toto je šialené a musí to skončiť “, tvrdí líder SaS o uzatvorení Slovenska
08 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

Premiér Igor Matovič presadil pred Veľkonočnými sviatkami tvrdé reštriktívne opatrenia aj napriek tomu, že Richard Sulík tieto obmedzenia kritizoval.


Portál aktuality.sk zdôrazňuje, že Sulík s Matovičovom v spoločnej koalícii nevládnu ešte ani mesiac a už medzi nimi nastali prvé verejné nezhody. Opatrenia, s ktorými prišiel Matovoč, totiž na cestách priniesli dopravný kolaps a zápchy.


Kvôli 800 mŕtvym na chrípku ročne si ekonomiku nelikvidujeme. Kvôli 500 nakazeným na koronu áno. Po celom Slovensku sa tvoria kilometrové zápchy na inak poloprázdnych diaľniciach. Zavreli sme desaťtisíce malých obchodov a vláda nie je v stave im ani len prispieť na nájomné,“ kritizoval na Facebooku Sulík.


Toto je šialené a musí to skončiť,“ napokon zvýraznil svoju kritiku nových Matovičových opatrení predseda SaS. Sulík však svoju nespokojnosť s plánmi na uzatvorenie Slovenska vyjadril už predtým počas rokovaní vlády, na ktorých bol tento návrh predstavený.


Aktuality dopĺňajú, že premiér našiel podporu najmä v hnutí Sme rodina. Návrh však naopak kritizovali aj Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (obe Za ľudí).


Na koaličnej rade aj na rokovaní vlády som za stranu Za ľudí navrhla, aby sme to ľuďom neprikazovali, nezapájali do toho políciu a armádu, ale aby sme ich o to požiadali,” potvrdila samotná Remišová.


Štát v apríli odpustí odvody zamestnávateľom, ktorí museli zavrieť svoje prevádzky
Minister práce oznámil, že opatrenie zamerané na poskytovanie príspevku firmám s poklesom tržieb sa rozšíri na všetkých zamestnávateľov bez obmedzenia podľa počtu zamestnancov. Čítať ďalej
08 | 04 | 2020 | SITA