Záchranári našli telo Kennedyho vnučky Maeve. Po synovi stále pátrajú
07 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Záchranári z amerického štátu Maryland našli v pondelok večer telo Maeve Kennedyovej, vnučky niekdajšieho ministra spravodlivosti a senátora Roberta Kennedyho.


Maeve Kennedy Townsend McKeanová bola nezvestná od piatku spoločne s osemročným synom Gideonom potom, čo stratili kontrolu nad kánoe v zálive Chesapeake. Po tele chlapca sa stále pátra, napísala agentúra Reuters.

McKeanová bola so svojou rodinou na návšteve u svojej matky, ktorá je najstaršou dcérou Roberta Kennedyho a neterou niekdajšieho prezidenta Johna F. Kennedyho. So synom Gideonom údajne vyplávali na kanoe, aby vylovili z vody loptu, ktorú tam zakoplo jedno z detí.

Stratili však nad loďou kontrolu a stále viac sa vzďaľovali od pevniny. Rodina zavolala záchranárov, ktorí o niekoľko hodín neskôr našli len pádlo a prevrátené kanoe, nie však jej posádku.

Nešťastie v rodine Kennedyovcov: Róbertova vnučka so synom zmizli bez stopy na kanoe
Tragický príbeh amerického rodu Kennedyovcov napísal ďalšiu smutnú kapitolu. Vo štvrtok sa stratila vnučka niekdajšieho senátora Roberta Kennedyho aj so svojím synom, po tom čo ich odniesla rieka na kanoe. Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Miroslav Tóth


Polícia po niekoľkodňovej operácii objavila telo McKeanovej asi štyri kilometre od miesta, z ktorého pôvodne vyplávala. Záchranári dnes budú ďalej pátrať po tele chlapca.

Maeve McKeanová bola právnička, zameriavala sa na verejné zdravie a ľudské práva. Bola tiež výkonnou riaditeľkou Globálnej iniciatívy pre zdravie na Georgetownskej univerzite.

Rodinu Kennedyovcov zasiahlo niekoľko tragédií. Po atentáte na prezidenta Johna F. Kennedyho v roku 1963 bol o päť rokov neskôr zavraždený aj jeho brat Robert. Vlani v auguste bola nájdená mŕtva ďalšia Róbertová vnučka, 22-ročná Saoirse Kennedyová Hillová.

Koniec Amerického impéria sa blíži (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD