Od stredy bude možné prekročiť slovenské hranice iba na niektorých hraničných priechodoch
07 | 04 | 2020 I SITA

 Od stredy 8. apríla do 17. apríla bude možné prekročiť vnútorné slovenské hranice iba na vybraných hraničných priechodoch. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Ak sa Slováci budú snažiť prekročiť hranice inými hraničnými priechodmi, môže im byť udelená pokuta do výšky 300 eur.


Ak Slováci budú chcieť vycestovať do Rakúska, môžu tak urobiť cez priechody Bratislava – Jarovce – Kittsee (diaľnica), Bratislava – Jarovce - Kittsee (stará cesta), Bratislava – Petržalka – Berg a Moravský Svätý Ján - Hohenau.

V prípade Maďarska ide o priechody Bratislava Čunovo – Rajka (diaľnica), Medveďov – Vámosszabadi, Komárno – Komárom, Štúrovo – Esztergom, Šahy – Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty – Balassagyarmat, Šiatorská Bukovinka – Salgótarján, Kráľ – Bánréve, Milhosť – Tornyosnémeti (cesta I/17), Milhosť – Tornyosnémeti cesta (cesta R4) a Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely (cestný prechod).

Štát chce v rámci opatrení proti pandémii riešiť aj problém cestovných kancelárií
Viaceré cestovné kancelárie na svojich portáloch vyzývajú zákazníkov, aby v záujme spoločnej záchrany cestovného ruchu nerušili svoje zájazdy a zmenili len ich termín. Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA


Do Česka sa dá cestovať prostredníctvom priechodov Svrčinovec – Mosty u Jablunkova, Makov – Bílá-Bumbálka, Horné Srnie – Brumov-Bylnice, Drietoma – Starý Hrozenkov, Moravské Lieskové – Strání, Lysá pod Makytou – Střelná, Vrbovce – Velká nad Veličkou, Brodské – Břeclav (diaľnica), Holíč – Hodonín a Skalica – Sudoměřice (nová cesta).

S Poľskom sú otvorené dva hraničné priechody: Trstená – Chyžné a Vyšný Komárnik - Barwinek.

Ako uviedol Slivka, ak osoba prekročí vnútornú hranicu Slovenskej republiky na iných miestach, dopúšťa sa priestupku. Za ten je možné uložiť pokutu do 300 eur a v blokovom konaní do 165 eur.

Prezídium Policajného zboru tiež upozorňuje, že všetky medzinárodné letiská sú uzavreté a v prevádzke je len Cargo.

Slováci vyvinuli dezinfekčné brány, využiť ich môžu obchody i nemocnice
Na Slovensku máme hneď dve spoločnosti, ktoré v krátkom čase vyrobili unikátne dezinfekčné brány. Jedna z nich je z Považskej Bystrice, druhá sídli vo Vrábľoch. Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | Natália Sollárová