Minister dopravy Andrej Doležal odvolal riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti
07 | 04 | 2020 I SITA

 Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (Sme rodina) odvolal generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS) Jána Ďurišina aj predstavenstvo spoločnosti.


"Minister sa mu osobne poďakoval za jeho prácu pre rezort," informoval v utorok agentúru SITA poradca ministra dopravy pre strategickú a krízovú komunikáciu a hovorca ministerstva dopravy Ivan Rudolf. Rezort neuviedol dôvody odvolania vedenia NDS.

Minister dopravy zároveň vymenoval nového generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva NDS Juraja Tlapu. "Tlapa je dlhoročným a rešpektovaným odborníkom v oblasti strategickej infraštruktúry. V minulosti pôsobil vo Vodohospodárskych stavbách - ekologický podnik, a. s., ako predseda predstavenstva a obchodný riaditeľ," dodal Rudolf. Ministerstvo neinformovalo, na základe čoho bol Tlapa vymenovaný za nového šéfa NDS, napríklad, či sa uskutočnilo výberové konanie na túto funkciu.

Minister dopravy už v pondelok odvolal riaditeľa štátneho podniku Letové prevádzkové služby Slovenskej republiky (LPS) Blažeja Zaujeca. Podnik dočasne povedie doterajší vedúci odboru letových postupov Rastislav Primus. "Do troch mesiacov bude v súvislosti s obsadením funkcie vyhlásené riadne výberové konanie," informoval Rudolf bez ďalších podrobností. Zaujec bol na čele LPS od februára 2017. "Dôvodom vymenovania nového vedenia LPS je snaha ozdraviť vzťahy vo vnútri spoločnosti a zdynamizovať chod štátneho podniku," uviedol Rudolf.

V čase zákazu vychádzania budú policajti kontrolovať všetky vozidlá na diaľniciach a cestách I. a II. triedy
Policajné hliadky spoločne s príslušníkmi Ozbrojených síl SR budú v období zákazu vychádzania medzi 8. a 13. aprílom kontrolovať všetky vozidlá, ktoré budú prechádzať jednotlivými okresmi SR na diaľniciach a cestách I. a II. triedy.... Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA