Hráči Premier League sú pripravení na krátenie platov, ich zástupca čelí kritike za pasivitu
07 | 04 | 2020 I SITA

Hráči anglickej futbalovej Premier League sú pripravení na krátenie platov počas pauzy spôsobenej pandémiou koronavírusu. Informoval o tom šéf Asociácie futbalových profesionálov (PFA) Gorden Taylor. "Uvedomujú si svoju spoločenskú zodpovednosť a sú pripravení robiť ústupky," povedal Taylor pre web BBC Sport.


Rokovania medzi hráčmi a klubmi stále prebiehajú, je to dôsledok finančnej krízy, ktorú rozpútala pandémie ochorenia COVID-19. Súťaž je už niekoľko týždňov prerušená a aktuálne je ťažké predpovedať, kedy a či vôbec bude pokračovať.

Vedenie ligy navrhlo paušálne krátenie miezd o 30 percent, na čo však zástupcovia hráčov zatiaľ nepristúpili. "Musíme zistiť, aký názor na to majú hráči," informoval Taylor. "Ak príde taká požiadavka priamo od klubov, tak si sadneme za rokovací stôl," doplnil.

Krátke správy zo športu: Futbalisti nemeckého šampióna Bayernu Mníchov v pondelok za sprísnených podmienok obnovili tréningový proces
-Vedenie najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A rozhodlo, že ak sa opätovne nerozbehne pre pandémiu koronavírusu prerušená sezóna 2019/2020, celoplošne sa pristúpi k zníženiu hráčskych platov o tretinu. Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA


Podľa Taylora by nemalo ísť o paušálne znižovanie, ale individuálne dohody platné v jednotlivých kluboch. Umožní to lepšie prispôsobiť stav možnostiam organizácií. Štyri kluby Premier League - Newcastle, Tottenham, Bournemouth a Norwich - pristúpili k redukcii stavov svojich zamestnancov, čo zvýšilo tlak na hráčov, aby sa aj oni podieľali na minimalizácii strát klubov. Pôvodne taký krok plánoval aj FC Liverpool, no po masívnej vlne kritiky svojich fanúšikov a bývalých hráčov svoj verdikt klub prehodnotil.

Sám Taylor štvrtinu svojho ročného platu, teda približne 500-tisíc britských libier, venoval na charitatívne účely. Dvojnásobnou čiastkou prispela aj PFA.

Brankár Lehner oslávil dva roky triezvosti, verejne sa poďakoval rodine a priateľom
Švédsky hokejový brankár s desaťročnými skúsenosťami z NHL je už dva roky abstinent a je na to právom hrdý. Až tak, že sa o tom podelil so svojimi fanúšikmi na sociálnej sieti, kde zanechal veľavravný odkaz. Spolu s ním aj fotografiu krížika s... Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | SITA


Veľmi pomalá reakcia PFA sa nepozdáva niekdajšiemu hráčovi Ianovi Wrightovi. "Je to až zahanbujúce. Jej predstavitelia by mali byť v prvej línii, práve za to sú platení. Hráči im práve za toto dávajú svoje peniaze," poznamenal. Podobný názor má aj niekdajší reprezentačný útočník Chris Sutton: "Presne toto je ten správny čas, aby šéf PFA konal a nenechal starosti na pleciach hráčov. V krajine je kríza a on by mal byť vedúcou osobnosťou zastupujúcou hráčov. Za to je platený."

Šéf PFA sa vyjadril aj k osudu prerušenej sezóny. Podľa Taylora by sa mal súťažný ročník dohrať za každých okolností. "Ak sa nebude dať hrať na plných štadiónoch, tak by sme mali prijať také rozhodnutie, aby sme sezónu dokončili," poznamenal.

Mediálni magnáti nemajú zľutovania, hrozia futbalistom takmer miliardovou pokutou
Anglickej futbalovej Premier League hrozia v prípade predčasného ukončenia sezóny sankcie až do výšky 865 miliónov eur. Vedenie súťaže o tom v sobotu informovalo zástupcov hráčov počas konferenčného hovoru. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | TASR