Rakúsko otvorí malé podniky v polovici apríla
06 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Malé obchody a trhy v Rakúsku by sa mohli otvoriť za istých podmienok budúci týždeň, hoci prísne obmedzenia stále zostanú platné, uviedol kancelár krajiny, zatiaľ čo ďalšie podniky by sa mohli riadiť budúci mesiac. Informuje portál RT.


Sebastian Kurz predstavil plán, v ktorom „postupne otvorí rakúsku spoločnosť“ po týždňoch tvrdých obmedzení zameraných na obmedzenie šírenia Covid-19. Zatiaľ čo medzinárodná situácia je stále „dramatická“, Rakúsko by mohlo „odvrátiť to najhoršie“ tým, že bude konať rýchlejšie ako iné národy, uviedol kancelár novinárom.

"Krajina, ktorá má viac ako 12 000 potvrdených prípadov Covid-19, sa môže posunúť smerom k postupnému vzkrieseniu normálneho života, keď prijala všetky potrebné opatrenia," dodal kancelár.

Rakúsko tvrdí, že redistribúcia migrantov EÚ „zlyhala“ a odmieta ich prijať
Rakúska ministerka Európy Karoline Edtstadlerová vyhlásila, že povinný systém EÚ o rozdelení migrantov „zlyhal“ a členské štáty by mali mať možnosť zvoliť si, či budú utečencov akceptovať ,alebo nie, informuje Breitbart. Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Malé podniky, ako sú obchody a trhy, ktoré predávajú potraviny a potreby pre domácnosť, by sa mohli 14. apríla opäť otvoriť, ale museli by sa uistiť, že sa vo vnútri nebudú zhromažďovať žiadne veľké davy ľudí. Ako nariadila vláda, na 20 metrov štvorcových by mohol byť len jeden návštevník, zatiaľ čo zákazníci a zamestnanci musia vždy nosiť masky.

Ak sa nič mimoriadne nestane, nákupné strediská a kadernícke obchody otvoria svoje dvere už 1. mája. Avšak reštaurácie, hotely a školy zostanú uzavreté najmenej do polovice mája, povedal Kurz.

Nemalo by sa očakávať, že „vzkriesenie“ bude rýchle, dodal kancelár a varoval, že verejné udalosti sa nebudú konať až do júna.

Ministri Spojeného kráľovstva "nepočítajú" s teóriou, že Covid-19 pochádza z laboratória v meste Wu-chan
Vedúci členovia vlády Spojeného kráľovstva nedôverujú teórii, že pandémia Covid-19 pochádza z laboratória v meste Wu-chan, pôvodného epicentra koronavírusu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | Marek Molnár