Pri streľbe v mexickom veľkosklade piva zahynulo sedem obetí
06 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Strelci zaútočili na miestny veľkosklad piva v meste Reynosa, pričom zabili sedem zamestnancov. Úrady nedokázali určiť, či bola vražda súčasťou vojny mexických kartelov, alebo išlo o nepodarenú lúpež.


Portál Breitbart informuje, že ozbrojenci jazdiaci v dvoch vozidlách SUV vošli do veľkoskladu piva El Yogui v nedeľu ráno. Obyvatelia hovoria, že začuli streľbu prichádzajúcu zvnútra firmy a následne štartujúce vozidlá páchateľov, ktorými opustili miesto činu.

Polícia v mexickom štáte Tamaulipas potom našla telá siedmich zamestnancov, ktorí podľa všetkého vykonávali rutinné pracovné povinnosti pred otvorením firmy. Aktuálna teória štátnych orgánov naznačuje, že išlo o nepodarenú lúpež, pretože veľkosklad funguje ako hlavné distribučné centrum pre niekoľko podnikov v celom meste a všetka hotovosť zvyčajne skončí na tomto konkrétnom mieste, čo sa však v tomto prípade nestalo.



Miestni obyvatelia tvrdia, že firma, ktorá sa stala miestom činu, nie je spájaná s miestnymi kartelmi, ani nemajú žiadne informácie o tom, že by sa sklad používal ako miesto distribúcie drog. Podozrenia a spájanie vraždy s vojnou medzi mexickými kartelmi prišli po tom, ako sa za posledné týždne v meste Reyonsa rozšírili zločinecké aktivity kartelov vrátane lúpeží, prestreliek či vydierania.

Vojna drogových kartelov v Mexiku si vyžiadala ďalších 19 mŕtvych
Prestrelka medzi konkurenčnými drogovými kartelmi si vyžiadala 19 obetí v štáte Chihuahua v severnom Mexiku, informuje portál Reuters. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | Timotej Dudka