Na kontrolu obmedzenia pohybu počas sviatkov je polícia pripravená
06 | 04 | 2020 I TASR

Polícia je pripravená kontrolovať dodržiavanie obmedzení voľného pohybu osôb počas Veľkej noci v prípade, ak ich na pondelkovom rokovaní schváli vláda. Pred rokovaním kabinetu to uviedol minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO).


"Máme na to ľudí i techniku, budeme, samozrejme, činnosti koordinovať aj s ministerstvom obrany," uviedol. Potvrdil, že v uliciach budú hliadky. Či sa ľudia cestujúci za hranice okresu v súvislosti s pracovnými povinnosťami alebo v ďalších povolených prípadoch budú musieť preukazovať nejakým povolením, majú dohodnúť na rokovaní kabinetu.

Mikulec potvrdil, že obmedzenia sa budú v rámci okresu vzťahovať aj na tých, ktorí tam nemajú trvalý pobyt, no zdržujú sa tam v čase účinnosti obmedzení.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) má na pondelkovom zasadnutí vlády navrhnúť prijatie uznesenia obmedziť voľný pohyb osôb, a to od 8. apríla do 13. apríla, s výnimkou ciest do a zo zamestnania, nákupu, návštevy lekára, pobytu v prírode v rámci okresu, pohrebu príbuzného, starostlivosti o príbuzného či susedskej výpomoci. Informoval o tom v nedeľu (5. 4.) po stretnutí s lekárskymi odborníkmi. Opatrenia majú zabrániť riziku regresu doterajšieho trendu minimalizácie šírenia nového koronavírusu.

Prezidentka víta odporúčania týkajúce sa limitovania pohybu občanov počas sviatkov
Podľa Zuzany Čaputovej môže ísť Slovensko príkladom viacerým krajinám. Napriek tomu je však podľa nej správne, aby boli opatrenia počas Veľkej noci sprísnené. Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | SITA