Ministri Spojeného kráľovstva "nepočítajú" s teóriou, že Covid-19 pochádza z laboratória v meste Wu-chan
06 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Vedúci členovia vlády Spojeného kráľovstva nedôverujú teórii, že pandémia Covid-19 pochádza z laboratória v meste Wu-chan, pôvodného epicentra koronavírusu. Informuje portál RT.


Člen komisie Cobra, pohotovostný výbor pod vedením predsedu vlády Borisa Johnsona, prezradil pápežovi, že sa verí, že vírus pochádza zo zvierat, aj keď spravodajské správy nevylúčili možnosť, že smrteľná choroba bola spôsobená človekom.

„Existuje dôveryhodný alternatívny pohľad [k zoonotickej teórii] založený na povahe vírusu. Možno nie je náhoda, že vo Wu-chane existuje také laboratórium, ale neberieme to do úvahy,“ uviedol nemenovaný zdroj.

Trump odporúča nosiť rúška, sám ho však odmieta
Prezident USA Donald Trump odvolal v piatok generálneho inšpektora amerických tajných služieb Michaela Atkinsona. Ten koncom minulého roka vypočul utajeného svedka vo veci tzv. ukrajinskej kauzy, ktorá spustila vo februári neúspešnú snahu o... Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | TASR


Povesti o tom, že čínske úrady majú niečo spoločné s Covid-19, sa zakladajú výlučne na skutočnosti, že Wu-chan je domovom virologického ústavu. Zariadenie, o ktorom sa predpokladá, že má najvyspelejšie laboratóriá v Číne, sa nachádza tucet kilometrov od trhu s voľne žijúcimi živočíchmi a rastlinami, ktorý Peking označil za zdroj pandémie.

Experti z ústavu ako prví uviedli, že sa choroba preniesla na ľudí z netopierov.

Návrhy, že Covid-19 bol vyrobený človekom, sa považovali za obyčajné konšpiračné teórie, ktoré neboli podporované žiadnymi skutočnými dôkazmi, ale až teraz sa ukázalo, že sa o tejto možnosti diskutovalo na najvyššej úrovni v Spojenom kráľovstve.

12 najnebezpečnejších povrchov, z ktorých môžete dostať koronavírus
Dotknite sa jedného kontaminovaného povrchu a až sa nabudúce dotknete očí, nosa alebo úst, môžete sa nakaziť chorobou, s ktorou vaše telo nemusí vládať bojovať. Informuje portál Newsmax. Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | Marek Molnár