DPB pristúpil k ďalším avizovaným opatreniam v MHD
06 | 04 | 2020 I TASR

Dopravný podnik Bratislava (DPB) pristúpil od pondelka k ďalším avizovaným opatreniam pre nový koronavírus. Týkajú sa predovšetkým dezinfekcie tyčí, držadiel a iných dotykových plôch, s ktorými môže prísť cestujúci do kontaktu. Posilnené sú naďalej dezinfekcia a čistenie vozidiel po ukončení služieb. Dopravný podnik o tom informuje na sociálnej sieti.


"Od dnešného dňa môžete na konečných zastávkach našich liniek stretnúť zamestnancov DPB v ochranných oblekoch. Starajú sa o dokonalú dezinfekciu všetkých tyčí, držadiel a dotykových plôch, s ktorými môžete prísť do styku," uvádza dopravca s tým, že rovnako postupujú aj samotní vodiči.

Tí po príchode na konečnú zastávku nechajú otvorené dvere z dôvodu vetrania a dezinfekčným roztokom prejdú všetky exponované plochy.

"Podnikáme však všetky opatrenia, aby vozidlá boli maximálne sterilné aj počas dňa," ubezpečuje dopravný podnik, ktorý zároveň vyzýva cestujúcich, aby využívali sedadlá pri oknách, čím sa má dodržiavať bezpečný odstup cestujúcich vo vozidlách MHD.

Na kontrolu obmedzenia pohybu počas sviatkov je polícia pripravená
Polícia je pripravená kontrolovať dodržiavanie obmedzení voľného pohybu osôb počas Veľkej noci v prípade, ak ich na pondelkovom rokovaní schváli vláda. Pred rokovaním kabinetu to uviedol minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | TASR