Záujem o investovanie do kryptomien u nás v čase krízy narástol o 80%
05 | 04 | 2020 I TASR

Aj napriek výraznému poklesu na všetkých svetových trhoch Slováci neprestali investovať. Pre svoje investovanie si teraz vyberajú aj kryptomeny, vďaka čomu záujem o túto komoditu narástol o 80%.


Správy o koronavíruse čoraz častejšie sprevádzajú aj obavy z hospodárskej krízy. Momentálne je situácia na svetových trhoch značne komplikovaná a každodenne prichádzajú informácie o poklesoch všetkých finančných trhov, či už sú to akcie, zlato alebo kryptomeny. Tie od začiatku krízy zaznamenali pokles o 40%, to však neodrádza investorov, skôr naopak, motivuje k investovaniu.

Juraj Forgács, CEO Fumbi na situáciu reaguje: “Táto situácia je náročná no ľudia chápu, že nebude trvať večne. Aj preto sme za posledné obdobie zaznamenali veľký nárast nových investorov a s poklesom trhu aj nárast vkladov.

Bitcoin v priebehu niekoľkých týždňov klesol o viac než 40% zo sumy 9500 € na súčasných 5500 €. Slovákov to však od kryptomien neodradilo. Práve naopak, ich záujem o tento druh investovania narástol o 80% a ich priemerná investícia sa pohybuje okolo 600 €.

AKTUALIZOVANÉ: V SR pribudlo ďalších 14 prípadov ochorenia COVID-19, celkovo ich je 485
Správa bola aktualizovaná dńa 05.04.2020 o 13:48. Na Slovensku pribudlo počas soboty (4. 4.) 14 nových prípadov nákazy novým koronavírusom z 1524 testovaných. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | TASR


S týmito údajmi prichádza slovenská spoločnosť Fumbi, ktorú využíva už viac ako 10000 investorov. Za posledný rok sa spoločnosť Fumbi stala lídrom na slovenskom trhu v investovaní do kryptomien pre širokú verejnosť. Jej portfólio kryptomien riadené Fumbi algoritmom bolo schopné kopírovať vývoj trhu s odchýlkou len 0,02%.

"Pri investovaní však treba stále dbať na svoje hmotné zabezpečenie, nakoľko koronavírus spomalil ekonomiku, čo môže priniesť problémy v podobe poklesu príjmov. Zároveň súčasnú situáciu hodnotíme ako vhodný čas na investovanie do kryptomien. Rozhodne však neodporúčam investovanie na krátku dobu alebo so špekuláciou typu dnes lacno kúpim, zajtra draho predám. Pre dosiahnutie výraznejšieho zhodnotenia odporúčam dlhodobé držanie, ideálne aspoň v dĺžke jedného 4-ročného bitcoinového cyklu“ uviedol Juraj Forgács, CEO Fumbi.

Kryptomenový trh je známy svojimi častými pohybmi hore a dole. Niekedy sa môže hýbať aj v rozmedzí desiatok percent. Investovanie do kryptomien je preto vysoko rizikové a v prípade nákupu pri vysokej cene môže dôjsť aj k dlhšie trvajúcej strate. Netreba však v panike predávať, pretože trh sa môže kedykoľvek vrátiť na maximá. Rozumnejšie je preto riziko limitovať už na začiatku primeranou sumou investície.

OĽANO stál jeden hlas vo voľbách necelých 3,40 eura. Most-Híd takmer 30 eur
Jeden voličský hlas vyšiel víťaza tohtoročných parlamentných volieb hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) na takmer 3,40 eura. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | SITA

Spoločnosť Fumbi


Spoločnosť Fumbi vznikla ako odpoveď na čoraz väčší a ťažšie prehľadný trh s kryptomenami. Ako prvý na Slovensku i vo svete prinášajú investičné riešenie pre širokú verejnosť – čiže pre všetkých, ktorí uvažujú nad investovaním do kryptomien.

S investovaním do kryptomien cez Fumbi je spojená minimalizácia rizika, keďže investori nemusia riešiť, do ktorých kryptomien investujú a na ktorých online burzách ich vymenia. Fumbi Algoritmus investíciu inteligentne prerozdelí do dynamického portfólia, skladajúceho sa z niekoľkých desiatok kryptomien s najväčším trhovým podielom. Keďže portfólio sa dokáže adaptovať na pravidelnej báze, platí jednoduchá rovnica, že rast či pokles hodnoty investícií bude priamoúmerný celkovej hodnote trhu kryptomien.

Všetky kryptomeny sú uložené na offline generovaných úložiskách, čo prakticky eliminuje možnosť hekerského útoku. Prístup do týchto úložísk je zabezpečený na inštitucionálnej báze, takže nezávisí od konkrétnej osoby. Investori sú stále priamymi vlastníkmi svojho portfólia, čo je pre nich bezpečnejšie ako investícia cez zahraničný podielový fond.

Fumbi sa tak zaraďuje medzi priekopníkov a spolutvorcov prostredia pre technológiu kryptomien, ktorá má potenciál zmeniť svet rovnako alebo ešte výraznejšie, ako to urobil internet.


AKTUALIZOVANÉ: V SR pribudlo ďalších 14 prípadov ochorenia COVID-19, celkovo ich je 485
Správa bola aktualizovaná dńa 05.04.2020 o 13:48. Na Slovensku pribudlo počas soboty (4. 4.) 14 nových prípadov nákazy novým koronavírusom z 1524 testovaných. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | TASR