Miroslav M. obžalovaný v kauze Kuciak sa prvýkrát postaví pred súd samostatne
05 | 04 | 2020 I SITA

Špecializovaný trestný súd vytýčil na pondelok pojednávanie s obžalovaným Miroslavom M., ktorý figuruje v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.


Pojednávanie v tejto veci bolo pôvodne naplánované už na 17. marca, súd ho však pre aktuálnu situáciu spojenú so šírením koronavírusu zrušil. Z rovnakého dôvodu bude na pondelkové pojednávanie obmedzený prístup verejnosti a médií. Z pojednávania však bude umožnený pre vybrané médiá zvukový prenos.

Miroslav M. sa na predošlých súdnych pojednávaniach priznal k tomu, že zastrelil Kuciaka, jeho partnerku Martinu Kušnírovú a tiež podnikateľa Petra Molnára. Z tohto dôvodu bol vyčlenený na samostatné konanie, pričom súd má v jeho prípade rozhodovať len o výške jeho trestu. Pojednávanie so zvyškom obžalovaných vrátane podnikateľa Mariana K. je zatiaľ naplánované na 15. apríla.

OĽANO stál jeden hlas vo voľbách necelých 3,40 eura. Most-Híd takmer 30 eur
Jeden voličský hlas vyšiel víťaza tohtoročných parlamentných volieb hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) na takmer 3,40 eura. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | SITA


Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K. Účasť na vražde už predtým priznal Zoltán Andruskó.

Po dohode o vine a treste s prokurátorom mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

PSYCHOLÓG O KARANTÉNE: Najhorší prípad je, keď sú v izolácii dvaja
Pandémia nového koronavírusu popri obetiach na životoch a tisíckach chorých prinútila milióny, ba dokonca miliardy ľudí na celom svete zmeniť svoj život. Pracujeme z domu, nechodíme do reštaurácií, do divadla či na koncerty. V mnohých rodinách skôr... Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | TASR