Mediálni magnáti nemajú zľutovania, hrozia futbalistom takmer miliardovou pokutou

Anglickej futbalovej Premier League hrozia v prípade predčasného ukončenia sezóny sankcie až do výšky 865 miliónov eur. Vedenie súťaže o tom v sobotu informovalo zástupcov hráčov počas konferenčného hovoru.


Pokutu by si mohli uplatniť spoločnosti s vysielacími právami ako refundáciu za neuskutočnené televízne prenosy. Vedenie Premier League v sobotu v rozhovoroch s hráčskou asociáciou PFA i trénerskou úniou LMA vysvetľovalo, prečo žiada o plošné zníženie platov v lige o 30 percent.


Vláda zvažuje nový bič na daňových podvodníkov s DPH
Takzvaný reverse charge, o ktorom uvažuje nová vláda, by preniesol povinnosť platby DPH z predávajúceho na kupujúceho. Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok

Konferenčný hovor trval podľa BBC necelú hodinu, rokovania o znížení platov by mali pokračovať na budúci týždeň. Vedenie ligy zároveň informovalo, že po obnovení súťaže sa takmer s istotou bude hrať za zatvorenými dverami bez účasti divákov.


Okrem sankcií od vysielateľov hrozia po prerušení súťaže v Premier League ďalšie straty v stovkách miliónov eur zo sponzorských zmlúv a pre výpadky príjmov v dňoch jednotlivých zápasov.



V Británii hlásili v sobotu celkovo 41.903 prípadov ochorenia COVID-19. Zdravotným komplikáciám vyvolaným koronavírusom SARS-CoV-2 tam podľahlo už 4313 osôb.


Utečenecké návaly, politické otrasy a revolúcia. Politológ opísal možné následky pandémie
Uznávaný politológ Fareed Zakaria opísal pre Washington Post predpoveď dopadu pandémie koronavírusu. Obáva sa, že sa nachádzame na začiatku série stupňujúcej sa globálnej krízy, informuje portál Eurosprávy. Politológ očakáva politické otrasy,... Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Timotej Dudka