Wu-chan šiel príkladom v boji proti nákaze. Návrat k normálu sa však nekoná
04 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Provinciu Wu-chan dávala Čína za príklad toho, ako sa dá zvládnuť epidémia koronavírusu. Túto stredu sa tam mali uvoľniť reštriktívne opatrenia. Nič také sa však nekoná, skôr naopak. Správu zverejnil portál novinky.cz.


Stranícky šéf v meste Wang Čong-lin vyzval obyvateľov, aby naďalej zostávali doma, pričom oznámil zostrenie niektorých obmedzení. Vo Wu-chane už pritom začali opatrenia uvoľňovať a od stredy mali mať možnosť voľne vychádzať všetci obyvatelia s tzv. zeleným kódom, teda tí ľudia, pri ktorých sa nepreukázala nákaza, resp. nikto nebol nakazený ani z ich blízkych a sami nemajú teplotu.

Wang, ktorý sa stal v krajine tvárou úspešného boja proti ochoreniu Covid-19, uviedol, že riziko návratu epidémie, či už zavlečené zvonka alebo z miestnych zdrojov, zostáva ďalej vysoké a je nutné dodržiavať všetky preventívne a kontrolné opatrenia.


Google začal zverejňovať dáta o pohybe ľudí počas pandémie
Spoločnosť Google bude počas pandémie koronavírusu zverejňovať údaje o pohybe ľudí. Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že technologický gigant bude spočiatku publikovať detaily o rôznych typoch miest, ktoré ľudia navštevujú, v 131... Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA


Jedným z dôvodov je zrejme prípad čínskeho študenta študujúceho vo Veľkej Británii, ktorý po zrušení izolácie prišiel minulý týždeň do Wu-chanu a ukázalo sa, že bol nakazený.

Heslom posledných dní je „obnoviť prácu, obnoviť výrobu“. Čínske vedenie sa snaží naštartovať ekonomiku tvrdo zasiahnutú dopadom reštriktívnych opatrení. Pomôcť mala aj domáca spotreba, ale kiná, ktoré už začali premietať Harryho Pottera v 3D, sa museli na základe nariadenia zase zavrieť.





V Šanghaji sú opäť uzavreté vstupy do turistických atrakcií a pamätihodnosti. Mesto Ťin-čou rovno uviedlo, že by sa nemali otvárať karaoke bary, internetové kaviarne a akékoľvek kultúrne zariadenia, kde sa stretáva viac ľudí. I obchody, ktoré sa už otvorili, sa museli znovu zavrieť.


V niektorých provinciách sú však už od pondelka otvorené školy.

Magistrát Bratislavy zverejnil tri scenáre možného dopadu koronavírusu na hlavné mesto
Magistrát Bratislavy zverejnil tri scenáre možného dopadu nákazy koronavírusom na hlavné mesto. V dnešnej tlačovej správe o tom informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA