Ruský národný majetkový fond pokryl polovicu výdavkov na pomoc v boji proti Covid-19, ktorá bola zaslaná do New Yorku
04 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Ruský fond priamych investícií (RDIF) oznámil, že investuje do výroby testovacích systémov, liekov a lekárskeho vybavenia potrebného na boj proti šíreniu Covid-19. Informuje portál RT.


Rusko nedávno dodalo osobné ochranné a lekárske vybavenie do New Yorku, ktorý sa stal najhoršie postihnutým americkým mestom. Ruské lietadlo prepravujúce životne dôležitý lekársky náklad pricestovalo do USA 1. apríla.

"RDIF zaplatil polovicu nákladov na zdravotnícke potreby pre kliniky, nemocnice a laboratóriá v New Yorku," uviedol fond.

Vo vyhlásení sa tiež uvádza, že agentúra dúfa, že USA im oplatia tento štedrý dar, pričom práve v súčasnosti rokuje s americkými spoločnosťami o dodávkach z USA do Ruska, ak to bude potrebné. Niekoľko amerických firiem spolupracujúcich s fondom už ponúklo zaplatiť polovicu nákladov za potenciálne dodanie.

USA sa stala prvou krajinou, ktorá nahlásila viac než 1000 úmrtí na Covid-19 za deň
Spojené štáty dosiahli ďalší míľnik v pandémii Covid-19, keď dosiahli viac ako 1 000 obetí za 24 hodín, čím pokorili svetový rekord v každodenných úmrtiach. Informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Marek Molnár