Nevlastný syn Evy Krížikovej konečne prehovoril. Aká je pravda o ich neľahkom vzťahu?
04 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Legendárna herečka Eva Krížiková († 85), ktorá nedávno zmorela, nechala na tomto svete okrem dcéry Barbory aj nevlastného syna Jána (71). Nemali vraj dobrý vzťah, život jej strpčovali konflikty s ním.


Ján ostal žiť v jednej časti vily pri bratislavskom Slavíne, ktorú Krížiková dlhé roky obývala s manželom, rovnako slávnym hercom Františkom Zvaríkom, Jánovým otcom. Ten zomrel už v auguste 2008. Zvarík mladší s médiami nikdy nekomunikoval. Exkluzívny rozhovor s ním až teraz priniesol portál deníka Plus JEDEN DEŇ - Pluska.


Jánovou matkou bola Zvaríkova prvá manželka Anna Bottová († 30), ktorá spáchala samovraždu. Naproti tomu Eva Krížiková bola za Františka Zvaríka vydatá úctyhodných 47 rokov. Akou nevlastnou matkou bola teda táto famózna herecká diva, ktorá už odišla do hereckého neba?

Bola talentovaná a stále pracovala a zarábala, uvádza o nej nevlastný syn. "No nemala blízke priateľky. Poznala sa s mnohými ľuďmi, s hocikým si tykala, ale ozajstných priateľov nemala. Bola skôr utiahnutá. Kedysi k nám chodili, ale to boli kadejaké kamarátky. Ja som s ňou kedysi mal tiež dobré vzťahy, popíjali sme v noci, ale potom sa to medzi nami zhoršilo."
Novú matku dostal v 14 rokoch

Ján mal 14 rokov, keď Krížiková vstúpila do jeho života a odvtedy boli stále spolu. Začiatky vraj boli krásne. "Moja druhá mama bola odo mňa iba o 14 rokov staršia. Keď bola mladá, chodil som s ňou na hokej. Videli sme film Beatles, medzi mladými v Kine Hviezda, v centre mesta. Takto chodievala iba so mnou, otec na takéto veci nebol. Spolu nechodili nikam, každý zvlášť sa „bavil“. Otec sa zvykol občas túlať. Tak to bolo. Varila však dobre, to musím uznať (smiech). No mala svoje muchy a ťažkú povahu," povedal pre Plus JEDEN DEŇ.

Famózna diva, plná humoru a človečiny. Zbohom, Eva Krížiková
Rodina jej dá posledné zbohom famóznej herečke len v úzkom kruhu. Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


Posledné roky sa správala normálne, ale to už bolo neskoro, uvádza Ján. "Zmenila sa ku mne, inak to medzi nami nebolo ľahké. Nerád by som to bližšie rozoberal. Začala sa o mňa viac zaujímať, či mám dosť peňazí, vtedy ma to prekvapilo. Roky to nebolo ružové medzi nami, no ku koncu asi prišla na to, že je rada, že ma má. Vo vysokom veku ešte vládala chodiť s nákupom do kopca, to už mala asi 82 rokov. Potom to už, žiaľ, išlo dole vodou."
Záchranca

Kedy ju vlastne naposledy videl? Zhruba pred dvomi rokmi prišlo Eve Krížikovej zle, odpadla. Volala syna Jána o pomoc. Mala vraj menší infarkt.

"Volal som záchranku, zalarmoval ulicu. Odvtedy som vlastne s ňou nebol. Bola na tom zle. Stalo sa to zo sekundy na sekundu. Posledné roky žila sama. Chodila za ňou moja mladšia sestra Barbora, doniesla jej nákup, aj ja som jej niekedy nakúpil. Potom nasledovali viaceré vyšetrenia, aj u profesora Traubnera, bola u Milosrdných a ešte v niekoľkých zariadeniach. Presúvali ju a nakoniec bola umiestnená do seniorského zariadenia v Jabloňovom," dodal pre Plusku Zvarík mladší.

Tam ju však už pozrieť nebol. "Chystal som sa teraz na jar, že sa patrí konečne ju vidieť. No už bola v nemocnici a nestihol som to."

Rytmus zúri na sociálnej sieti, stal sa obeťou podvodníkov
Rovnako ako Majk Spirit (35) sa aj Patrik Vrbovský (43), známejší pod umeleckým menom Rytmus, sa stal obeťou nehorázného podvodu. Informuje portál Blesk. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Dominik Simon