USA sa stala prvou krajinou, ktorá nahlásila viac než 1000 úmrtí na Covid-19 za deň
03 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Spojené štáty dosiahli ďalší míľnik v pandémii Covid-19, keď dosiahli viac ako 1 000 obetí za 24 hodín, čím pokorili svetový rekord v každodenných úmrtiach. Informuje portál RT.


Podľa Johns Hopkins University vo štvrtok večer Spojené štáty dosiahli 1 169 nových úmrtí, ktoré prekonali aj Taliansko a Španielsko, bývalých svetových lídrov v denných úmrtiach.

Spojené štáty sú krajina s najviac infikovanými ľuďmi na Covid-19 na Zemi, pričom ich je takmer 250 000 a toto číslo stále prudko stúpa.



Aj keď je takmer 90 percent americkej populácie v súčasnosti v izolácii, špičkový odborník na Covid-19 z Bieleho domu, Dr. Anthony Fauci, tvrdil, že opatrenia sú chaotické a neúčinné, pričom trvá na tom, aby boli koordinované na celoštátnej úrovni.

"Ak sa pozriete na to, čo sa deje v tejto krajine, jednoducho nechápem, prečo sme s tým ešte nezačali," uviedol vo štvrtok Fauci pre portál CNN.

Biely dom tiež naznačil, že čoskoro vydá nové federálne opatrenia pre nosenie tvárových masiek.

Počet nezamestnaných v USA drasticky rastie
Keďže koronavírus sa v USA rýchlo šíri, ekonómovia očakávajú, že nezamestnanosť dosiahne nové multi-dekádové maximá. Informuje portál Reuters. Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | Marek Molnár