Počet nezamestnaných v USA drasticky rastie
02 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Keďže koronavírus sa v USA rýchlo šíri, ekonómovia očakávajú, že nezamestnanosť dosiahne nové multi-dekádové maximá. Informuje portál Reuters.


Počet nezamestnaných v Spojených štátoch vzrástol za týždeň z 3,3 milióna na rekordných 6,65 milióna. Údaje v prieskume ekonómov spoločnosti Reuters výrazne prekročili mediánový odhad 3,50 milióna, pričom odhady v prieskume boli až 5,25 milióna.

Týždenná správa vlády, najaktuálnejšie údaje o zdraví ekonomiky, poskytla najjasnejší dôkaz, že najdlhší rozmach zamestnanosti v histórii USA pravdepodobne skončil v marci.

24 nepravdivých mýtov o koronavíruse!
Od vypuknutia koronavírusu je internet zaplavený nepravdivými informáciami o víruse. Zozbierali sme teda najrozšírenejšie mýty, ktoré sme našli a skúsime vysvetliť, prečo nie sú pravdivé. Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Viac ako 80% Američanov je v nejakej forme izolácie, pričom pred pár týždňami to bolo menej ako 50%.

Ekonómovia tvrdia, že krajina by sa mala pripraviť na to, že sa nezamestnanosť bude aj naďalej zhoršovať. Čiastočne sa odvolávajú na štedré ustanovenia historického fiškálneho balíka vo výške 2,2 bilióna dolárov, ktoré podpísal prezident Donald Trump minulý piatok. Federálna vláda taktiež zmiernila požiadavky na dosiahnutie dávok.

Výsledkom je, že samostatne zárobkovo činné osoby, ktoré predtým nemohli požiadať o dávky v nezamestnanosti, sú teraz oprávnené. Okrem toho nezamestnaní dostanú až 600 dolárov týždenne po dobu až štyroch mesiacov, čo sa rovná 40 dolárov za hodinu pre 40-hodinový pracovný týždeň. Na porovnanie, minimálna mzda stanovená vládou je okolo 7,25 dolárov za hodinu.

12 najnebezpečnejších povrchov, z ktorých môžete dostať koronavírus
Dotknite sa jedného kontaminovaného povrchu a až sa nabudúce dotknete očí, nosa alebo úst, môžete sa nakaziť chorobou, s ktorou vaše telo nemusí vládať bojovať. Informuje portál Newsmax. Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | Marek Molnár