Nová vláda „upratuje“: Matovičov nominant končí pre nezhody s kollárovcami
02 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

Nominant OĽaNO Ján Marosz, ktorý po voľbách pôsobil ako štátny tajomník na rezorte dopravy, sa na svojom poste dlho neudržal. Nový minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina) si vybral svojho človeka.


O Maroszovi sa pritom krátko po voľbách hovorilo ako o možnom šéfovi rezortu dopravy. Doprava napokon pripadla hnutiu Sme rodina a novým ministrom sa stal práve Doležal. Matovičovci si napokon pre svojho experta na dopravu vydobyli aspoň post štátneho tajomníka.


Ani to už však aktuálne neplatí a Marosz vo svojej funkcii po necelých dvoch týždňoch skončil. Štátny tajomník na ministerstve dopravy skončil oficiálne na vlastnú žiadosť a príčinu svojho odvolania odmietol vysvetliť.


Odchádzam na vlastnú žiadosť. O tejto situácii sme sa rozprávali spolu s pánom premiérom a ministrom. Kde budem ďalej pôsobiť zatiaľ neviem. Dostal som ďalšiu ponuku v rámci štátnej sféry, ktorú však nechce teraz nijako komentovať,vyjadril sa Marosz.


Podľa portálu Aktuality.sk sú skutočnou príčinou jeho odchodu nezhody medzi ním a Doležalom. Marosza má po novom vo funkcii nahradiť Jaroslav Kmeť, ktorý doteraz pôsobil pôsobil na Úrade podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu.


 Matovičove vyhlásenia k „blackoutu“ potvrdili, že premiér je nepredvídateľný
Matovič sa podľa politilóga zatiaľ snaží vládnuť spôsobom, akým viedol opozičnú politiu. Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | SITA