Trump súhlasil s pomocou od Putina. Lietadlo s lekárskymi pomôckami už je na ceste (VIDEO)
01 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Vojenské nákladné lietadlo prepravujúce zdravotnícke vybavenie na pomoc USA v boji proti koronavírusu vzlietlo z leteckej základne v Rusku potom, čo prezident Trump prijal ponuku od Vladimira Putina. Informuje portál RT.


"Lietadlo s rúškami a zdravotníckym vybavením je už na ceste do Spojených štátov," oznámilo ruské ministerstvo obrany začiatkom stredy v krátkom vyhlásení.

Video vydané ministerstvom obrany poskytlo náhľad do nákladného lietadla, v ktorom sa nachádzajú stovky krabíc s vybavením. Lietadlo už len musí preletieť takmer 8 000 km.

Russian Ministry of Defense


Dodávka pomôcok prichádza po utorkovom telefonickom rozhovore medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a jeho americkým náprotivkom, počas ktorého diskutovali o rýchlo rastúcej pandémii a veľkom nedostatku ochranného vybavenia v USA, informoval hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Aj keď prezident USA Donald Trump ohlásil, že priletí „veľmi, veľmi veľké lietadlo“ s pomôckami ešte predtým, ako to potvrdila Moskva, Peskov neskôr uviedol, že Rusko nakoniec súhlasilo s pomocou, pretože pandémia „postihuje každého bez výnimky a má globálny charakter“.

Minulý týždeň Moskva tiež poslala 600 veľmi potrebných ventilátorov, ako aj masky a tímy lekárskych odborníkov do Talianska, kde Covid-19 zabil najviac ľudí na svete.



 

 

 

Trump odhaduje, že v USA zomrie na koronavírus 100.000 až 240.000 ľudí
Biely dom zverejnil v utorok predpoklad, že v USA zomrie na pandémiu nového koronavírusu 100.000 až 240.000 ľudí, ak budú občania plniť súčasné pokyny pre zachovávanie sociálneho odstupu. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR