Autobusoví dopravcovia v Banskobystrickom kraji od štvrtka zredukujú spoje
01 | 04 | 2020 I SITA

Autobusové linky prímestskej autobusovej dopravy, ktoré prevádzkuje SAD Zvolen a SAD Lučenec, budú v Banskobystrickom kraji premávať od štvrtka 2. apríla v upravenom režime Sobota Plus.


Zredukovanie počtu spojov patrí k ďalším opatreniam pred šírením nového koronavírusu. Ako agentúru SITA informovala vedúca oddelenia komunikácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková, oproti súčasnému prázdninovému režimu ubudnú najmä spoje do turistických destinácií, ako je napríklad Srdiečko alebo Čertovica.

„Tieto zmeny zavádzame spolu s dopravcami v súvislosti s ohrozením verejného zdravia II. stupňa ochorením známym ako COVID-19. Rovnako tak reagujeme na zásadný pokles počtu cestujúcich – v porovnaní s bežným režimom dnes prímestské spoje využíva len približne štvrtina cestujúcich,“ informoval vedúci oddelenia verejnej dopravy Úradu BBSK Miroslav Vyka.

Dopravné služby na prímestských autobusových linkách budú SAD Zvolen a SAD Lučenec poskytovať až do odvolania v núdzovom režime vychádzajúcom zo sobotného rozsahu cestovných poriadkov s viacerými úpravami. Konkrétne informácie o cestovných poriadkoch jednotlivých liniek nájde cestujúca verejnosť na výveskách jednotlivých autobusových zastávok, na internetových stránkach dopravcov i na webovej stránke kraja – www.bbsk.sk/sobotaplus.

Slovensko má, pravdepodobne, prvé úmrtie na ochorenie Covid-19
Slovensko má pravdepodobne prvé úmrtie na ochorenie COVID-19. Po utorkovom rokovaní vlády o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | SITA


V pracovné dni budú cestovné poriadky doplnené o vybrané spoje, ktoré sú dôležité pre dochádzku do zamestnaní a do nemocníc. V okresoch, kde je frekvencia dopravy v rámci sobotného režimu nedostatočná, budú počas pracovných dní zaistené aspoň tri spoje denne.

„O zmenách cestovných poriadkov sme informovali všetkých starostov a primátorov, rovnako tak približne štyritisíc zamestnávateľov v kraji. Veríme, že situáciu pochopia a budú ústretoví, v tejto chvíli je ochrana pred šírením nákazy a prevencia pred veľkým náporom na zdravotníctvo absolútnou prioritou,“ dodal podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

Spoločnosť SAD Zvolen zabezpečuje pravidelnú prímestskú dopravu na takmer 70 % územia Banskobystrického samosprávneho kraja v okresoch Banská Bystrica, Zvolen, Brezno, Detva, Veľký Krtíš, Krupina, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom a Žarnovica. SAD Lučenec zabezpečuje autobusovú dopravu v okresoch Lučenec. Rimavská Sobota, Poltár a Revúca.

Splátky úverov a pôžičiek sa posunú až o deväť mesiacov, sľubuje Boris Kollár
Splátky bankových úverov, lízingov a iných pôžičiek sa posunú o šesť až deväť mesiacov. Informoval tom v utorok na sociálnej sieti predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorý rokoval s hlavnými predstaviteľmi bankového sektora.... Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | SITA