Fico prišiel o ochranku, Matovič za to ministrovi vnútra poďakoval
31 | 03 | 2020 I SITA

Fico mal ochranku aj po svojom odchode z funkcie predsedu vlády, rezort vnútra argumentoval bezpečnostnou hrozbou.


Bývalý predseda vlády a šéf opozičného Smeru - sociálnej demokracie (Smer-SD) Robert Fico prišiel o ochranku zabezpečovanú štátom úderom polnoci. Rozhodol o tom minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) sa mu za rozhodnutie prostredníctvom statusu na sociálnej sieti poďakoval.

„Fico z hrušky dole. Robert Fico dnešnou polnocou stratil nárok na bezdôvodne prideľovanú ochranku. Zbytočné mrhanie státisícov a bezbrehý papalášizmus skončil. Ďakujem, Roman Mikulec," napísal Matovič.

Na Dopravnej ulici v Bratislave odpálili bankomat
Na Dopravnej ulici v Bratislave dnes nadránom vybuchol bankomat. Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | SITA


Informáciu ako prvý priniesol Denník N, pričom na sociálnej sieti sa k nej vyjadrila aj podpredsedníčka vlády Veronika Remišová (Za ľudí). „Oceňujem rozhodnutie ministra vnútra Mikulca zrušiť štátnu ochranku poslancovi Ficovi. Mal ju nepretržite od roku 2006, keď sa stal prvýkrát predsedom vlády. Posledné dva roky mal predseda Smeru ochranku aj napriek tomu, že už na ňu zo zákona nemal nárok," napísala Remišová.

Ak by Robert Fico chcel mať ochranku aj naďalej, Remišová mu odporúča zaplatiť si súkromnú bezpečnostnú službu. „Odhadom stojí porovnateľná ochrana osôb asi 200-tisíc eur ročne. Zo štátneho rozpočtu teraz potrebujeme zaplatiť oveľa dôležitejšie výdavky, ako sú maniere pána expremiéra," dodala Remišová.

Kto má záujem o repatriáciu na Slovensko,má poslednú šancu na registráciu, tvrdí Klus
Ak chcú slovenskí občania v zahraničí využiť v čase koronavírusovej krízy pomoc rezortu zahraničných vecí na návrat domov, majú poslednú šancu na registráciu. V diskusii na Tablet TV to povedal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a... Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | TASR


Fico mal štátom pridelenú ochranku z Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misii Ministerstva vnútra SR aj po tom, čo na jar 2018 odstúpil z postu predsedu vlády.

Ficovi platil štát ochranku na základe rozhodnutia bývalej ministerky vnútra za Smer-SD Denisy Sakovej. Tá ponechanie ochranky zdôvodňovala bezpečnostnou hrozbou voči expremiérovi, pričom týmto spôsobom argumentovala aj pred parlamentným brannobezpečnostným výborom. Rezort vnútra podľa Sakovej nutnosť ochranky pre Fica prehodnocoval na pravidelnej báze.