ŠPORT: Súboj Nurmagomedova a Fergusona zrejme po piaty raz odložia, Jack Grealish porušil zákaz vychádzania a havaroval
30 | 03 | 2020 I SITA

 Krátke správy zo športu:


-Uznávaného futbalového trénera Fatiha Terima (66) nakazeného koronavírusom po týždňovej hospitalizácii prepustili z nemocnice do domáceho liečenia. Tréner Galatasarayu Istanbul a bývalý kouč tureckej reprezentácie či talianskych klubov AC Miláno a AC Fiorentina to oznámil na sociálnej sieti. Spolu s Terimom mali pozitívny test na vírus, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, aj viceprezident klubu Abdurrahim Albayrak a jeho manželka.

-Kapitán účastníka Premier League Aston Villa Jack Grealish porušil zákaz vychádzania a počas nedeľňajšieho výletu autom havaroval. Viaceré médiá informovali, že futbalistovo auto narazilo do viacerých zaparkovaných vozidiel v Solihulle. Momentálne predposledný tím najvyššej anglickej súťaže uložil 24-ročnému stredopoliarovi pokutu ako aj disciplinárny trest. Peniaze pôjdu na účet charity Univerzitnej nemocnice v Birminghame. Grealish sa dopustil pochybenia len niekoľko hodín po tom, čo fanúšikom cez sociálne siete odporúčal, aby zostali doma v čase silnejúcej pandémie koronavírusu na Britských ostrovoch. "Dúfam, že ľudia prijmú moje ospravedlnenie. Urobil som chybu, ktorú, verím, už nikto nezopakuje," uviedol Grealish podľa BBC Sport.

Vlhovej pomáha aj netradičná forma tréningu. Rytmus a koncentráciu zdokonaľuje hraním na bicích
Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu, ktorej dôkazom sú dva malé krištáľové glóbusy za prvenstvá v hodnoteniach slalomu a paralelných disciplín Svetového pohára. Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | SITA


-Súboj dvojnásobného šampióna UFC Rusa Chabiba Nurmagomedova a Američana Tonyho Fergusona zrejme po piaty raz odložia. Ruská hviezda miešaných bojových umení sa mala so svojím americkým vyzývateľom stretnúť 18. apríla v New Yorku, ale dejisko súboja dnes čelí agresívnej forme koronavírusu a ulice jedného z najväčších svetových miest sú takmer vyľudnené. Preto sa súboj odohrá s určitosťou na inom mieste a zrejme aj v inom termíne. "Vedenie UFC ma informovalo, že na 100% nebudeme zápasiť v USA a ak to nebude ani v Spojených arabských emirátoch, bude to aspoň na tej strane Atlantiku," vyhlásil Nurmagomedov podľa BBC.

-Európska futbalová únia informovala, že už v stredu bude jej 55 členských krajín prostredníctvom videokonferencie hľadať nové termíny na uskutočnenie finálových zápasoch Ligy majstrov, ženskej Ligy majstrov a Európskej ligy v tejto sezóne. Tie sa mali pôvodne konať v závere mája. V hre bude aj možnosť, že sezóna 2019/2020 zostane vo futbalovej Európe bez víťazov.

Jovič je na najlepšej ceste k zruinovaniu kariéry, tvrdí uznávaný srbský tréner
Srbský futbalový útočník Luka Jovič po minuloročnom prestupe z nemeckého Eintrachtu Frankfurt do španielskeho Realu Madrid zatiaľ nenapĺňa gólový potenciál, pre ktorý ho funkcionári "bieleho baletu" kupovali. V tohtosezónnych 24 súťažných... Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | SITA